23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Liderii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr au avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chişinău; James Pettit a încurajat PPDA să continue eforturile de consolidare a societăţii

Must read

Comentarii recente

ambasador SUA PCDALiderii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr au avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit. Astfel, în cadrul discuţiei au fost abordate mai multe chestiuni care se referă la situaţia politică, socială şi economică din ţară.

„În intervenţia sa Andrei Năstase, preşedintele Partidului, a menţionat mai multe tendinţe negative care se manifestă în societatea moldovenească odată cu consolidarea regimului oligarhic, care în mod evident sabotează promovarea reformelor solicitate de partenerii occidentali. Dumnealui a subliniat evoluţiile negative, care se manifestă în degradarea evidentă a unui sistem de guvernare oligarhic într-o dictatură de tip mafiot, care începe să distrugă chiar şi rămăşiţele democraţiei de tip electoral care mai existau în Republica Moldova. Exemple concludente în acest sens sunt reţinerea recentă a protestatarilor, intimidarea participanţilor la manifestări, persecuţiile şi presiunile asupra liderilor partidului şi ai organizaţiilor teritoriale şi locale ale PPDA”, se arată într-un comunicat de presă.

Totodată, participanţii la întrevedere au discutat şi despre vizita recentă în SUA a unei delegaţii guvernamentale, din componenţa căreia a făcut parte şi oligarhul Plahotniuc. În aceste condiţii, Năstase a atras atenţia diplomaţilor americani asupra efectelor negative ale unor astfel de deplasări.

„Andrei Năstase a considerat necesar să atragă atenţia diplomaţilor americani asupra efectelor negative ale unor astfel de deplasări semioficiale, care sunt folosite în mod abuziv de media-holdingul oligarhului pentru a manipula opinia publică. Susţinerea directă sau indirectă a actualei guvernări, a subliniat liderul PPDA, plenar controlate de oligarh, reieşind din diverse considerente, inclusiv geopolitice, inevitabil va discredita şi mai mult ideea integrării europene şi va aduce prejudicii imaginii partenerilor de dezvoltare ai Moldovei”, se mai arată în comunicat.

„La rândul său, ambasadorul Pettit a remarcat că Statele Unite vor continua să acorde asistenţă poporului Republicii Moldovei în efortul de a promova reformele democratice şi a consolida vectorul pro-european în dezvoltarea ţării. Partea americană este interesată în stabilirea unui dialog permanent şi responsabil între opoziţie şi guvern, pentru a rezolva problemele care se acumulează în societate. Şeful misiunii diplomatice a încurajat PPDA să continue eforturile de consolidare a societăţii. În încheierea discuţiei, James Pettit a dat asigurări că va urmări cu atenţie evoluţiile legate de urmărirea penală a participanţilor la proteste, reieşind din angajamentele statului moldovenesc de a respecta necondiţionat drepturile fundamentale ale cetăţenilor”, notează reprezentanţii partidului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri