16.1 C
Chișinău
luni, septembrie 27, 2021

Laurent Fabius: Republica Moldova trebuie să menţină relaţii bune cu Rusia şi după semnarea Acordului cu UE

Must read

Comentarii recente

ministrul-francez-externe-cauta-solutii-siriaAcordul de Asociere cu Uniunea Europeană nu trebuie să împiedice Republica Moldova să continue relaţiile bune cu Rusia, afirmă, la Chişinău, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, citat de AFP.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier, şi omologul său francez, Laurent Fabius, au efectuat miercuri o vizită la Chişinău, în scopul susţinerii Republicii Moldova în procesul de semnare a acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Chişinăul a parafat Acordul în noiembrie 2013, la summitul Parteneriatului Estic, urmând să îl semneze la sfârşitul lunii iunie.

Referindu-se la semnarea documentului, Laurent Fabius a declarat: „Nu există nicio contradicţie, dimpotrivă, în continuarea relaţiilor bune ale Republicii Moldova cu Rusia”, comunică Mediafax.

Chişinăul se teme de presiuni din partea Moscovei şi de repetarea scenariului din Crimeea în regiunea separatistă Transnistria.

„Noi vom face tot posibilul pentru a nu permite agravarea situaţiei din regiunea Transnistria”, a declarat, la rândul său, premierul moldovean, Iurie Leancă.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri