21.6 C
Chișinău
joi, 6 octombrie, 2022

Laura Codruţa Kovesi: Anchetele DNA au creat o panică în rândul clasei politice de la Bucureşti

Must read

Comentarii recente

codrutaŞefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a declarat că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice de la Bucureşti, fapt pentru care se încearcă limitarea atribuţiilor procurorilor.

„ Nu cred că în România s-a inventat măsura arestării preventive în 2015, nici cătuşele nu au fost inventate acum. Cred că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice şi cred că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuţiilor procurorilor”, a afirmat Kovesi în cadrul unei emisiuni de la Pro TV, citează Agerpres.

Şefa DNA a menţionat că sunt politicieni care într-adevăr sprijină lupta anticorupţie, dar există o mare parte a acestora care încearcă de fiecare dată să modifice legi, astfel încât să o îngreuneze sau să o împiedice.

„Dacă ne referim la votul din Parlament pe cererile de ridicare a imunităţilor, am putea spune că nu întotdeauna avem sprijin din partea clasei politice. Un cetăţean care comite o faptă de corupţie poate fi arestat oricând de către judecător, în timp ce un parlamentar, pentru simplu fapt că face parte din Parlamentul României, deşi comite aceeaşi faptă sau o faptă mai gravă, nu poate fi arestat pentru că uneori votul în Parlament blochează exercitarea acestei posibilităţi”, a subliniat procurorul şef.

Totodată, şefa DNA a precizat că nu a discutat despre dosarele penale nici cu fostul preşedinte Traian Băsescu, nici cu actualul preşedinte Klaus Iohannis şi nici cu premierul Victor Ponta.

Codruţa Kovesi a mai adăugat că toate criticile la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie o face să creadă că România se află pe drumul cel bun, iar lupta cu corupţia are rezultate.

După încheierea mandatului său, Kovesi spune că şi-ar dori să trăiască într-o ţară mai cinstită şi mai curată.

„Vreau să trăiesc într-o ţară mai cinstită, mai curată, acesta este lucrul pe are eu mi-l doresc. Şi poate într-o ţară mai liniştită, în care fiecare să-şi facă treaba. Cred că acesta este lucrul pe care mi-l doresc cel mai mult”, a conchis şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România.
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri