21.6 C
Chișinău
joi, 6 octombrie, 2022

Kovesi: Nu cred că îşi permite vreun politician din România să mă sune

Must read

Comentarii recente

kovesiProcurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi seară, cu ocazia primirii Premiului GDS pe 2014, că se confruntă cu foarte multe presiuni exterioare, dar nu din partea politicienilor şi că nu crede că îşi permite vreun politician din România să o sune.

„Sunt foarte multe presiuni exterioare. Dar din partea politicienilor pot să spun că nu am niciun fel de presiune, pentru că nu vorbesc cu ei”, a spus Laura Codruţa Kovesi, joi seară, la sediul Grupului pentru Dialog Social (GDS), unde i-a fost decernat premiul organizaţiei pe 2014.
Ea a arătat că sunt foarte rare situaţiile în care vorbeşte cu un politician.
„Exceptând situaţiile de la începutul anului, când anumite persoane, care deţin funcţii politice în stat şi sunt invitate la bilanţul DNA în virtutea cutumei şi poziţiilor pe care le au, nu avem alte discuţii, decât cele în cadru instituţional”, a precizat Kovesi.

Şefa DNA a mai amintit că a declarat, la preluarea mandatului, precum şi atunci când era procuror general, că va face publică orice încercare de a se face presiuni asupra sa.

„Nu cred că îşi permite vreun politician din România să mă sune şi să îmi spună de ce fac un anumit dosar, în condiţiile în care eu am declarat, şi când eram procuror general şi la preluarea mandatului, că atunci când cineva mă va suna să facă presiuni asupra mea sau asupra instituţiei o voi face publică. Deocamdată nu mi s-a întâmplat”, a mai spus Kovesi.

Sursa:mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri