32.7 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Klaus Iohannis respinge împrumutul pentru Republica Moldova

Must read

Comentarii recente

iohannis klaus„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis Parlamentului, luni, 9 noiembrie a.c., spre reexaminare, Legea pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova, semnat la Chișinău, la 7 octombrie 2015”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Potrivit comunicatului, „nu există siguranța că Republica Moldova va continua reformele”.

Președintele Klaus Iohannis a explicat, într-o postare pe Facebook, de ce a retrimis Parlamentului Legea pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova.

„Cererea de reexaminare asupra Legii pentru ratificarea Acordului privind asistența financiară rambursabilă între România și Republica Moldova nu înseamnă o ușă închisă și nici renunțarea la ajutorul pe care îl dăm românilor de peste Prut.

A fost singurul instrument juridic avut la dispoziție pentru ca împrumutul de 150 de milioane de euro să fie reportat până după clarificarea evoluțiilor de la Chișinău. În funcție de aceste evoluții, legea se poate întoarce oricând la promulgare. România rămâne în continuare același susținător al Republicii Moldova în parcursul său pro-european”, a scris președintele în mesajul său.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri