12.2 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Jurnalistul Vladimir Soloviov, urmărit de persoane necunoscute; Organizaţiile de media: „Calificăm acest caz drept act de persecuţie”

Must read

Comentarii recente

filaj soloviovJurnalistul Vladimir Soloviov de la portalul de ştiri NewsMaker susţine că a fost urmărit în ultimul timp de mai multe persoane necunoscute.

În cadrul articolului „Cum sunt supravegheaţi jurnaliştii în Moldova”, publicat pe 5 aprilie, jurnalistul spune că patru persoane necunoscute l-au filat atunci când se afla la serviciu, dar şi atunci când stătea într-un local din capitală. Totodată, el povesteşte că o maşină necunoscută l-a urmărit şi atunci când se deplasa în transportul public.

În aceste condiţii, organizaţiile de media se declarată îngrijorate în legătură cu declaraţiile jurnalistului Vladimir Soloviov, făcute în editorial.

„Calificăm acest caz drept act de persecuţie şi încălcare gravă a dreptului jurnaliştilor de a-şi exercita nestingherit meseria”, se mai arată în declaraţia organizaţiilor.

Totodată, organizaţiile de media cer investigarea operativă a cazului de către Ministerul Afacerilor Interne şi Procuratura Generală şi monitorizarea de către Guvern a desfăşurării  anchetei.

„Solicităm ca rezultatele investigaţiei să fie aduse la cunoştinţa publicului larg în cel mai scurt timp”, spun reprezentanţii ONG-urilor de media.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri