26.1 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Joseph Daul, după întâlnirea cu primarul ales al capitalei: „Situația din RM se îndreaptă de la rău la și mai rău”

Must read

Comentarii recente

Situația din Republica Moldova se îndreaptă de la rău la și mai rău, a declarat Joseph Daul, președintele Partidului Popular European, cea mai mare familie politică la nivel european, după ce s-a întâlnit cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

„Am avut o întâlnire productivă cu Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr, una dintre părțile noastre membre din Republica Moldova. Am urmărit îndeaproape situaţia din Moldova și am observat că se îndreaptă de la rău la și mai rău”, susține Joseph Daul.

Cât privește nevalidarea alegerilor din capitală:

„În cazul în care standardele internaţionale democratice ale unor alegeri libere, corecte şi transparente nu sunt respectate, aceasta ar putea duce la respingerea valabilităţii rezultatelor alegerilor parlamentare”, a declarat președintele Partidului Popular European.

Potrivit lui Joseph Daul „PPE rămâne a fi un susţinător puternic al partidelor membre PPE din Moldova pentru a-i ajuta să lupte cu nivelurile endemice de corupţie şi să rămână pe calea UE în beneficiul tuturor cetăţenilor săi”.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. FECALE DE OLIGARH SAU FECALE DE LA OLIGARH?

  „Protestatarii „Occupy Guguță” acuză Poliția de provocări: Chimicale și mase fecale, împrăștiate în Grădina Publică Ștefan cel Mare, dar și oameni ai străzii aduși lângă
  cafeneaua Guguță” ne anunță Ziarul Național, adică ziarul la care pe post de pupincurist principal activează ca editorialist moșneagul cela septuagenar, fățarnic și șmecher Nicolae Negru. Are mai multe poze șmecherul septuagenar, dar una m-a lăsat mască. Privește fix în obiectiv și parcă ne-ar spune: „V-am tras-o bine până acum în doi cu amicul Petru Bogatu, dar și fără el? Vă voi mai trage-o și mai departe singur, că sănătate, slavă Domnului, am!”

  Investigația jurnalistică pe care vreau s-o lansez este pe tema fecalelor împrăștiate în Grădina Publică Ștefan cel Mare și mai precis, dacă sunt acestea de oligarh sau de la oligarh? De ce bănuielile cad în primul rând asupra oligarhului? Apropo, nu din cauza că acestea ar fi amestecare cu diamante, ca cu sâmburi de pepene verde și nici de aceea că ar fi amestecate cu monede de un ban de aluminiu, cândva în circulație, aici, fiind pe rol de sâmburi de poamă.

  Orice investigație, fie ea criminalistică, fie jurnalistică, are scopul de a scoate la lumină ceea ce alții ar vrea să țină în taină. Desigur, investigația noastră va fi pur
  jurnalistică, fără recoltarea materialelor în cauză la locul faptei, adică din Grădina Publică Ștefan cel Mare. Apropo, ați observat specificul investigației respective? Desigur obiectul ei mai puțin plăcut de cercetat, dar trebue s-o facem pentru binele obștesc.

  Împrăștierea maselor fecale, chimicalelor, dar și aducerea oamenilor străzii în Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” în preajma cafenelei Guguță urmărește scopul de a
  elibera locul pentru mafia imobiliară, coordonată de oligarhul conducător autocrat al PD și întregii Moldove din stânga Prutului, Vlad Plahotniuk. Întotdeauna, într-o
  investigație, când apare ceva de neînțeles la prima vedere, trebuie să-ți pui întrebarea clasică: Cui aceasta îi este convenabil?

  Având mijloace de investigație relativ modeste și din această cauză nu putem compara mostrele, adică cea de la fața locului cu cea din fundul oligarhului, nu avem mijloace pentru o analiză DNK cuprinzătoare, care este și foarte scumpă, de aceea nu putem spune precis că sunt fecale de oligarh, dar cu precizia de 99,9999 putem concluziona că sunt fecale de la oligarh.

  Poate că vreo păcătoșenie de polițist din exces de zel și-a împrăștiat acolo masele fecale proprii, vrând să-și impresioneze șefii, poate vreunul din oamenii străzii s-a
  lenevit să meargă la WC-ul din Grădina Publică și sub privirile îngăduitore ale polițiștilor s-a trudit pentru oligarh, dar oricum fecalele moral țin de oligarh, adică
  vin din partea lui, deoarece anume el a creat situația dată.

  Viața noastră moldovenească sub regimul oligarhului căcăcos, fățarnic, viclean și foarte lacom m-a silit la o investigație jurnalistică pe o temă mult prea banală, dar vreau s-o închei cu viziunea mea asupra locului din Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt, unde acum se găsește cafeneaua Guguță. Cred, că pe acel loc trebuie dărâmată orice construcție și să fie plantați copaci, posibil tei, cum vor considera arhitecții peisagiști, că este mai potrivit, căci ei se pricep cel mai bine.

  Oligarhul stă tolănit pe bancheta din spate a automobilului său blindat de model „Mercedes S600 L” cu numerele de înmatriculare C OL 786. Pentru „unionistul” bludnic Ghenadie
  Cosovan precizez, că literele „OL” înseamnă „OLIGARH” și nu „UNIONIST”. Siguranța și-a dat întâlnire cu luxul în această mașină magnifică pentru șefi de stat, gangsteri celebri sau dacă ești căutat viu sau mort. Oligarhul uzurpator Plahotniuk se încadrează până când în grupul
  gansterilor celebri și a celor căutați vii.

  Motorul de peste 600 de cai putere sforăie ca un motan trezit de dimineață, când nu și-a făcut somnul. Oligarhul privește mulțumit de sine pe geamul fumuriu la trecătorii grăbiți la serviciu.
  – Așa! Așa băieți! Grăbiți-vă la muncă pentru tata și totul va fi bine! – se bucură oligarhul de ceea ce vede pe geam. Bucuria ar fi perfectă, dacă nu l-ar strânge chiloții blindați:
  – Trebue să slăbesc puțin și atunci voi fi leit bunelul!

  Automobilul blindat se furișază ca o panteră grasă pe lângă fosta cafenea Guguță. Oligarhul face o grimasă bolnăvicioasă la văzul protestatarelor:
  – Fătucele acestea ar trebui să muncească pentru binele țării, făcând trotuarele la Stambul, da nu să steie tolănite, aici!
  Nervos oligarhul pune mâna pe telefon: – Maior! Tvoiu mati! Besporeadok u Guguță pradaljaetsea? Ștob zavtra ih i duhu tut nebâlo! Vâpolneati! – adică: – Maiorule! Mama ta! Dezordinea la Guguță, continuă? Mâine să nu fie nici urmă de ele aici! Executarea!

  *** 08.09.2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri