18.9 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Invenția care îi aduce unui român de 25 de ani UN MILION DE DOLARI anual

Must read

Comentarii recente

flaviuFlaviu Sînmihăian, un tânăr din Năsăud, a inventat un soft care acum este folosit de peste 1.000 de farmacii din SUA. Afacerea îi aduce anual un venit de circa un milion de dolari.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani din Năsăud a pus la punct un soft care, la doar un an de la lansare, îi aduce venituri de un milion de dolari. „iMedicare” se numeşte softul inventat de Flaviu Sîmihăian, care este folosit acum de peste 1.000 de farmacii americane.

„iMedicare” îi ajută pe pacienţii farmaciilor din SUA să găsească planul cel mai bun de asigurare pentru medicamentele lor, iar pe farmacişti să ofere serviciul adecvat fiecărui pacient. „Este cel mai bun lucru inventat de la penicilină încoace”, a povestit, entuziasmat, un reprezentant al unei farmacii din Los Angeles.

Flaviu a ajuns prima dată în SUA în anul 2001, pentru a juca tenis de câmp. Avea 12 ani şi se clasa printre primii cinci jucători de tenis la nivel naţional pentru categoria sa de vârstă. După ce o familie de americani i-a vizitat familia prin intermediul fundaţiei Rotary International, a primit oportunitatea de a juca în Statele Unite.

Vizita sa peste Ocean s-a „prelungit” însă, odată ce familia respectivă a decis să-l găzduiască pe tânăr pentru ca acesta să poată studia la Cannon School din Concord.

„În primul an, simţeam că am căzut de pe o altă planetă. Nici glumele care erau amuzante acasă nu erau amuzante aici”, a povestit Flaviu. Totuşi, în cele din urmă, s-a acomodat cu noua viaţă astfel că, după ce a încheiat perioada de studiu planificată iniţial, familia Smith i-a oferit posibilitatea de a continua şi liceul acolo.

După absolvire, a aplicat pentru studii în cadrul Davidson College, unde a obţinut o bursă graţie tenisului, sport la care nu a renunţat nicio clipă. A absolvit colegiul american şi s-a întors pentru o perioadă scurtă în ţară.

„Am jucat un pic tenis profesionist în România, dar, nefiind îndeajuns de bun ca să fiu următorul Năstase, am ales să schimb domeniul”, a povestit el.
Flaviu Sîmihăian s-a întors în SUA, unde a obţinut un post de „business and technology applications analyst” în cadrul University of North Carolina, din oraşul Charlotte, unde a absolvit simultan şi masterul în Software Design and Engineering. Această educaţie, precum şi contactul cu sistemul de sănătate american, i-au permis tânărului să vină cu invenţia care i-a schimbat viaţa. Ba mai mult, softul lui Flaviu concurează cu cel al Administraţiei Obama, controversatul Medicare.gov.

sursa: gandul.info

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri