23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Întâlnirile Platformei DA cu cetăţenii din teritoriu continuă: Cetăţenii trebuie să spună un NU proiectului de lege prin care miliardul furat din bănci urmează să fie pus pe seama lor

Must read

Comentarii recente

criuleniCetăţenii trebuie să spună un NU clar proiectului de lege prin care miliardul de dolari furat din bănci urmează să fie pus pe seama lor. Asta au menţionat locuitorii raionului Criuleni în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr. De asemenea, oamenii au avut posibilitatea să semneze petiţia împotriva iniţiativei legislative. 

Întrevederea a avut loc în faţa Casei de Cultură din Criuleni.

Preşedinte Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, a declarat că „trăim într-o lume paralelă ei în minciună şi noi încercăm cumva să tragem de adevăr, să-l scoatem la suprafaţă şi nu prea iese ..au forţă. Dar miliardul furat, mă gândam acum că s-ar putea afce orice cu el, absolut orice, bagal în agicultură, baga-l în educaţie, în medicină oriunde, dar investeşte-l în economia naţională,nu în propriul buzunar. Am făcut un calcul cu fostul ministru al finanţelor şi am întrebat cam cât costă un kilometrui de drum reparat şase milioane îmi spunea domnul Negruţă şi când am făcut un calcul cât avem de la nod la sud, de la vest la est,toate drumurile ar fi fost acoperite reparate cu acel miliard”.

„Trebuie să alegem, noi vrem să trăim mai departe în ţara condusă de un regim mafiot, de un regim a tâlharilor, escrocilor şi ucigaşilor sau noi avem forţă suficientă pentru a schimba lucrurile stând la marginea prăpastiei”, a spus vicepreşedinte Partidului Platforma DA, Alexandru Slusari.

Membrul Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, Vasile Năstase spune că pentru bandiţi, protestele chipurile nu au însemnat nimic. „Au însemnat foarte mult şi eu cred că datorită dvs, oamenilor care au ieşit la proteste aşa cum am mai spus cel puţin 7 miliarde jumătate de lei au fostz economisiţi pentru bugetul ţării, pentru că ei s-au speriat de proteste şi nu au mai semnat împreună cu Gaburici mai departe acele acte criminale pentru a transefra in off-soruri”.

Locuitorii raionului Criuleni s-au arătat îngrijoraţi de situaţia din ţară şi au spus că banii furaţi NU trebuie să fie restituiţi de cetăţeni, ci de autorii jafului.

Cetăţenii din Criuleni care au participat la întâlnirea cu membrii formaţiunii Platforma DA au semnat şi împotriva proiectului care prevede ca miliardul de dolari furat din bănci să fie acoperit din buzunarul moldovenilor. Puncte de colectare au fost deschise în mai multe raioane din ţară, printre care Criuleni, Ungheni, Ialoveni, Străşeni, Nisporeni, Teleneşti, dar şi municipiile Chişinău şi Bălţi. Cei care sunt împotrivă ca miliardul să fie pus prin lege pe spatele oamenilor pot semna petiţa şi online.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri