9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Inițiativa liberală privind demonopolizarea pieții metalelor respinsă a treia oară de Parlament

Must read

Comentarii recente

parlamentÎncercarea de a demonopoliza piața metalelor a suferit eșec și astăzi. Proiectul semnat de liberalii Mihai Ghimpu, Vadim Cojocaru și Valeriu Munteanu nu a trecut de prima lectură. Inițiativa a adunat doar voturile deputaților din PL și PLDM, PCRM și PD votând împotrivă.

Potrivit lui Valeriu Munteanu, acest proiect este respins deja a treia oară de Parlament. Din 2009 și până în prezent, documentul a fost înregistrat de trei ori, fiind scos de fiecare dată de pe agenda legislatorilor prin votul comun al PD-ului cu PCRM-ul.

Scopul inițiativei este de a demonopoliza piața metalelor, cerută de Fondul Monetar Internațional și prevedere în Programul de guvernare. “Actualele condiții din legislație sunt considerate de liberali exagerate. Prin aceste reglementări exagerate din lege a fost instituit un monopol în favoarea unui agent economic”, spune unul dintre autori, Valeriu Munteanu. Potrivit lui Munteanu, în acest moment doar “Metalferos” corespunde nemijlocit actualelor condiții.

Liberalii declară că nu vor renunța și vor înregistra din nou inițiativa la Parlament.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

3 COMENTARII

  1. Domnilor PL-isti! Cum sa calificam in acest caz votul comun al PD si PCRM??!!De ce oare „plahotniucii” nu v-au sustinut?? ….Aceasta,Domnilor,esre fata lor adevarata…si pacat ca nici pana azi n-ati constientizat esenta acestei „prietenii dibioase” cu PD!!!!

  2. Cred ca PD-ul nu se avinta in campanii populiste si fapul ca nu a sustinut o o initiva a unei membre dintr-o alianta care numai exista nu inseamna un vot comun . In timp ce actiunile PLDM=ului si PCrm-ului privind demiterea unui presedinte de raion printr-un vot comun este mult mai evidenta

  3. Dle Sting, PDM foloseste pe PL ca pe un prezervativ, iar citeodata ii foloseste chiar de mai multe ori, iar ei se fac ca ploua! Iata esenta gruparii lui plohis din PDM. In PDM sunt si oameni de treaba din vechea garda a lui Diacov!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri