14.4 C
Chișinău
luni, septembrie 20, 2021

Implicare.md, o platformă on-line pentru alternativa politică; Participă direct la crearea unui partid al cetăţenilor

Must read

Comentarii recente

impicare foto lansareImplicare.md este noul proiect creat şi prezentat de către membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale, ai Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, dar şi ai segmentelor aderente.

Site-ul conţine patru rubrici: Despre proiect, Criterii de evaluare, Depune CV şi Forum.
Astfel, site-ul oferă posibilitatea fiecărui cetăţean de a participa la crearea unei mişcări politice de alternativă. Doritorii care au capacitatea de a contribui la formarea noii formaţiuni politice vor putea depune CV-ul, iar mai apoi dosarele vor fi analizate şi verificate de presa independentă.

În context, membrii Platformei Demnitate şi Adevăr au îndemnat cetăţenii să participe activ la formarea noii mişcări politice.

implicare.md„Istoria modernă a Republicii Moldova a arătat că politicienii au nevoie de popor doar atunci când poporul trebuie să-i voteze. Acum a apărut pentru popor posibilitatea creării unui partid adevărat, care să reprezinte poporul, dar pentru aceasta oamenii trebuie să se implice ca aceste necesităţi să fie clar identificate şi să fie clar propuse sarcinile. Nu este atât de dificil, este de ajuns să nu fie furaţi banii publici şi de la partenerii externi. Este necesară restabilirea satului de drept în Republica Moldova, iar pentru aceasta avem nevoie de oameni cinstiţi şi capabili. Criteriul de bază este onestitatea. Al doilea criteriu este verticalitatea, iar un alt lucru este profesionalismul şi experienţa Aceasta platformă poate acorda posibilitatea de a merge pe cale europeană”, a menţionat Stanislav Pavlovschi, membru al Platformei DA.

„Această guvernare, care în 2009 a preluat puterea pe un val de susţinere populară şi speranţă în rândurile tinerilor, acum, după şase ani, a schimbat toată speranţa în dezamăgire. Toţi cetăţenii după dezamăgire trebuie să revină şi să înţeleagă că ei sunt forţa motrice a societăţii, că ei pot să schimbe lucrurile, iar acest lucru o pot face prin implicare. Dacă nu se vor implica acum, vor rămâne dezamăgiţi în continuare. Acesta este cel mai importat lucru. Veniţi cei care sunt buni, implicaţi-vă pentru că este vremea voastră”, a spus Alex Cozer, membrul Platformei Demnitate şi Adevăr.

În context, reprezentantul Platformei DA Igor Boţan a afirmat că „mişcarea protestatară care durează de opt luni de zile nu ar fi putut să aibă conturile pe care le-a obţinut fără participarea cetăţenilor. Cea mai importantă sarcină a noastră a fost să facem cetăţenii activi. Scopul nostru declarat de la început a fost schimbarea atitudinii cetăţenilor. Noi am dorit ca atitudinile contemplative de aşteptare că cineva va rezolva problemele,că va veni cineva puternic şi va schimba lucrurile, să fie schimbate. Acest lucru se face pe două dimensiuni. Participarea civică va fi gândită în cadrul Platformei DA şi participarea politică. Este vorba de crearea unei platforme politice, care să fie clădită pe principii noi. Sarcinile pe care le avem sunt forte clare, iar sacrificiul nu poate să dea efect fără participare”.

Preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, a oferit mai multe detalii despre noul proiect, dar a lansat şi un Apel.

Consiliul Marii Adunări Naţionale, segmentele sociale aderente constată că situaţia social-politică din Republica Moldova a ajuns în punctul său critic. Statul a fost capturat de o grupare infracţională organizată, instituţiile de drept şi de reglementare servesc doar interesele oligarhului Plahotniuc, partidele politice au pierdut contactul cu alegătorii, programele electorale utopice au fost abandonate a doua zi de la încheierea scrutinului.

În aceste condiţii, Consiliul Marii Adunări Naţionale, segmentele sociale aderente consideră că alegerile anticipate parlamentare bat la uşă, acestea ar putea să se desfăşoare în chiar primăvara anului 2016.

De aceea, dând curs Proclamaţiei Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie, Rezoluţiei populare din 13 septembrie 2015 care prevăd schimbarea radicală a clasei politice, purcedem la edificarea unei mişcări politice de alternativă şi a unei liste nominale a unui guvern de încredere populară care să utilizeze instrumentarul specific luptei politice pentru realizarea năzuinţelor poporului Republicii Moldovei exprimate şi aprobate de Marea Adunarea Naţională.

Programul noii mişcării politice şi a garniturii de guvernare va avea la bază realizarea revendicărilor Proclamaţiei Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie 2015, precum şi demararea procesului de investigare şi tragere la răspundere penală a uzurpatorilor puterii de stat, a beneficiarilor furtului de miliarde şi a recuperării prejudiciilor cauzate.

Noua mişcare politică şi garnitura de guvernare emanate de Marea Adunare Naţională, vor fi selectate pe baza principiilor de integritate, profesionalism şi transparenţă, elaborate şi testate de proiecte de genul „Moldova curată”, „Parlamentul curat” şi de către presa liberă, care şi-a probat profesionalismul.

În acelaşi timp, Platforma Civică Demnitate şi Adevăr va rămâne în continuare o entitate neafiliată politic, având menirea să lupte pentru o guvernare transparentă, democratică şi neadmiterea lunecării spre oligarhizare şi corupţie, respectându-se, în acelaşi timp, dreptul fiecărui membru la libera alegere.

Consiliul Marii Adunări Naţionale, segmentele sociale aderente au decis ca procesul de edificare a noii construcţii politice să fie unul transparent, iar candidaţii care aspiră la funcţii de conducere în noua mişcare social-politică, în guvern, pe listele parlamentare şi administraţiei publice locale trebuie să corespundă principiilor integrităţii şi profesionalismului.

Pentru a facilita accesul cetăţenilor la procesul de selectare a candidaţilor, am elaborat site-ul implicare.md, unde puteţi transmite CV-urile personale, propuneri privind modul de edificare a alternativei politice, candidaturi ale persoanelor pe care le vedeţi competitive şi demne de a ne reprezintă.

Facem apel către primari, consilieri, alegători din toate localităţile republicii care corespund cerinţelor de integritate şi profesionalism să se includă efectiv în noua construcţie politică.

De asemenea, solicităm conaţionalilor noştri din diaspora să se organizeze şi să desemneze oameni de calitate, competenţi şi integri în vederea implicării reale a acestora în edificarea alternativei populare, pentru a reuşi scoaterea Moldovei din captivitate, repunerea ei pe orbita democraţiei şi a statului de drept.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri