shorIlan Shor, care se află în acest moment la CNA, urmează să fie pus sub învinuire în dosarul jafului de miliarde de la BEM, Banca Socială şi Unibank.

Informaţia a fost oferită, pentru Jurnal TV, de o sursă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie.

Raportul companiei Kroll, care a investigat furtul de miliarde de la cele trei bănci a fost făcut luni seara. Din document reiese că gaura financiară cauzată celor trei instituţii financiare se ridică la 18 miliarde de lei, iar principalul actor al acestor operaţiuni frauduloase ar fi controversatul om de afaceri Ilan Shor.

Raportul Kroll relevă faptul că la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank s-ar fi delapidat, în perioada 2012-2014, circa 18 miliarde de lei, dintre care 13,3 miliarde reprezintă creditele neperformante acordate, iar 4,7 miliarde sunt dobânzile neachitate. Investigaţia internaţională îl prezintă pe controversatul om de afaceri Ilan Shor drept persoana care ar fi fost în prim-planul acestor operaţiuni frauduloase.

Şi asta pentru că împrumuturile neperformante ar fi fost acordate pentru cinci firme care aparţin lui Shor.

Controversatul om de afaceri nu a comentat deocamdată informaţiile, dar anterior acesta a declarat că nu ar avea nici o legătură cu jaful de la cele trei bănci.

Sursa:jurnal.md

(131 accesari)