22.2 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Guvernul Cioloș a depus jurământul la Cotroceni. Klaus Iohannis: Vă felicit pentru curaj

Must read

Comentarii recente

guvernul ciolas investiteCamerele reunite ale Parlamentului au acordat votul de învestitură Guvernului condus de Dacian Cioloș. Ceremonia de depunere a jurămintelor s-a desfășurat în această seară la Cotroceni.

Mulți au vorbit despre criză, puțini au definit-o. S-au ținut cuvântări, s-a spus că nu am avut o criză guvernamentală, o criză parlamentară, nici măcar o criză politică.
Dar ce fel de criză avem? Avem cea mai gravă formă de criză – o criză de încredere a cetățeanului față de politicianul pe care l-a ales. Încrederea este lucrul cel mai de preț în politică, se câștigă greu, se pierde ușor.

Am vorbit cu liderii politici, cu oamenii din stradă, cu reprezentanții societății civile. Protestatarii mi-au spus că sunt nemulțumiți de clasa politică, politicienii mi-au spus că au înțeles, dar că politică fără partide nu se poate. Într-o democrație, nici fără popor nu se poate.

Dacă politicienii se îndepărtează de alegători apare o situație ca cea de azi. Constatăm o înstrăinare din ce în ce mai profundă între clasa politică și alegători. Așa am ajuns să propun un independent pentru funcția de prim-ministru, cu recomandarea de a pregăti un guvern independent politic. Este o șansă pentru România.

Partidele vor avea timp un an de zile să se reconecteze la alegărori. Ar fi excepțional dacă partidele ar folosi această oportunitate, sa avem după alegerile parlamentare o clasă politică ce reprezintă fără discuție alegătorii.
Vă felicit pentru că ați primit un vot hotărât în parlament și pentru curajul de a prelua acest portofoliu. Nu va fi ușor. Politicienii vă vor spune că nu-i reprezentați. Este o eroare. Guvernul are toată legitimitatea, a primit-o prin votul din Parlament.
Acest guvern independent este un pas înspre clasa politică reconectată la alegători, pe care și-o doresc oamenii. Va dura un an de zile.

Folosiți acest an din plin!

Un an e puțin în politică, dar e suficient pentru a guverna România bine, pentru a asigura un cadru foarte bun pentru alegeri și pentru partidele politice care vor să se reformeze.

Dacian Cioloș și Klaus Iohannis au ajuns la Guvern, unde urmează să se desfășoare ceremonia de predare a funcției de la premierul interimar Sorin Cîmpeanu la noul premier, Dacian Cioloș. La Palatul Victoria se află și toți membrii noului cabinet.
După ceremonia de predare a mandatului la Palatul Victoria, președintele Klaus Iohannis îi însoțește pe miniștrii din noul Cabinet la preluarea mandatelor la sediile ministerelor.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri