-2.8 C
Chișinău
luni, 30 ianuarie, 2023

Guvernul a aprobat un mecanism de susţinere a businessului

Must read

Comentarii recente

foto-gov.md_Guvernul a votat un plan de acţiuni care ar susţine businessul în Republica Moldova. Măsurile legislative şi normative vizează direct administrarea fiscală, comerțul transfrontalier și administrarea vamală, concurența, accesul la finanțare și la o justiție eficientă și credibilă. 
 Foaia de parcurs privind înlăturarea constrîngerilor în afaceri va prevedea eliminarea obligativității deschiderii unui cont bancar temporar și depunerii a cel puțin 40 la sută din capitalul social al societății comerciale, dar și a obligativității ștampilei și transformarea acesteia într-o condiție opțională, perfecționarea procedurii de restituire a TVA, accizelor și plăților excedente ale impozitelor, dezvoltarea abordărilor bazate pe analiza riscurilor în efectuarea controalelor de stat, inclusiv în domeniul fiscal și vamal, abrogarea sau modificarea actelor normative contradictorii Legii privind concurența.
Guvernul îşi propune să sancţioneze în cazul încălcării cadrului normativ, iar în decurs de 3 luni, foaia de parcurs va fi evaluată pe o platformă deschisă și accesibilă de comunicare, cu implicarea întreprinderilor autohtone și străine și cu susținerea partenerilor de dezvoltare.
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri