3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

Grupul de lucru pentru modificarea Codului Audiovizualului, DESFIINȚAT

Must read

Comentarii recente

kirilllu4inskii280110_1Una zic, iar alta fac. După ce ieri deputaţii puterii au lăsat responsabilitatea de a modifica Codul Audiovizualului pe seama unui grup de lucru, astăzi l-au desfiinţat.

Preşedintele comisiei de specialitate, Chiril Lucinschi, îşi motivează decizia prin faptul că deputaţii comunişti le-au luat-o înainte şi au înregistrat la Parlament un proiect de lege privind modificarea Codului. În replică, opoziţia acuză guvernarea că tărăgănează intenţionat situaţia.

Activitatea grupului de lucru a luat sfârşit, înainte de a începe. Veniţi la prima şedinţă, deputaţii au aflat că structura a fost desfiinţată, întrucât nu şi-ar mai avea rostul.

În pofida acuzaţiilor reciproce, Chiril Lucinschi a anunţat că amendamentele la Codul Audiovizualului nu vor mai fi discutate de membrii grupului de lucru, ci vor fi supuse direct dezbaterilor publice.

Ulterior, propunerile vor fi comasate într-un singur proiect de lege, care la rândul său va fi discutat în cadrul comisiilor parlamentare şi în plenul Legislativului.

Amintim că, ieri, sesiunea extraordinară a Parlamentului, în care trebuia să fie discutată situaţia din domeniu mass-media, inclusiv cazul Jurnal TV, care a fost exclus, timp de două zile, din pachetele de bază ale unor operatori de cablu, nu a avut loc din lipsă de cvorum, după ce coaliţia de guvernare a refuzat să participe la discuţii.

La acest subiect, urma să fie audiat președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan şi procurorul general, Corneliu Gurin.

Sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri