DNA roFostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. El este acuzat de abuz în serviciu şi conflict de interese. Bunea Stancu se află în detenţie într-un alt dosar.

Procurorii DNA spun că în perioada 2006-2012, Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, a finanţat, prin firme intermediare, două cluburi sportive din Municipiul Brăila cu peste 7 milioane de lei. De asemenea, ar fi dat în folosință cu titlu gratuit un autoturism pe o perioadă de 5 ani către cluburile sportive. Alături de Bunea Stancu a mai fost trimisă în judecată și Alina Daniela Rusu, fost director economic al CJ Brăila pentru că a a aprobat finanțarea cluburilor fără temei legal.

Fostul şef al CJ Brăila a fost condamnat, în aprilie 2014, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul „Mită la PSD”, fiind acuzat de folosirea influenței ce rezultă din funcția de conducere într-un partid pentru a obține pentru altul bani sau foloase necuvenite.

Sursa:digi24.ro

(72 accesari)