7.2 C
Chișinău
luni, 20 martie, 2023

Germanii nu mai au încredere în partidele care guvernează Rep. Moldova

Must read

Comentarii recente

Filat, plaha, voroninCooptarea comuniștilor la guvernare de către cele două formațiuni așa-numite ”pro-europene” – PLDM și PDM – a știrbit încrederea germanilor în această coaliție minoritară. Declarația a fost făcută de Sven Irmer, directorul Fundației Konrad Adenauer pentru România și Moldova, în cadrul lecției publice susținută joi de liderul PPEM, Iurie Leancă, și Paul Ziemiak, președinte al Organizaței de Tineret al  CDU Germania, în fața studenților de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”.

„Nu văd niciun motiv de ce cele două partide aflate acum la guvernare ar accepta orice coaliţie cu Partidul Comuniştilor. Singura scuză pe care o găsesc acum este că aceste partide au dorit să identifice anumite modalităţi de a se debarasa de fostul Prim-ministru. Nimeni în Berlin sau în Bruxelles nu înţelege care ar fi acum starea de a avea orice fel de coalizare cu comuniştii, astfel aducându-i la guvernare. Nu înţelegem şi nu putem accepta asta. Ajungem la concluzia, noi, cei din Germania, că nu mai avem încredere în partidele de la guvernare de acum”, a subliniat Sven Irmer, răspunzând la întrebările tinerilor prezenți la prelegerea susținută de Iurie Leancă și Paul Ziemiak.

Lecția publică cu tema „ Politica. Tineri. Europa” a fost organizată de Fundația Konrad Adenauer (Moldova), Institutul pentru Politici și Reforme Europene din Moldova și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”. 

Sursa:infoprut.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri