-0 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

Frunziș autumnal pe potecile morții, de Vasile NĂSTASE

Must read

Comentarii recente

vasileDacă doriți să aflați cu adevărat ce presă anume este liberă în R. Moldova, urmăriți cu atenție cine va publica măcar un rînd sau va arăta măcar o imagine despre tragedia din Pădurea Domnească, ajunsă la cea de-a 11 comemorare…

Tristă realitate!

Participam ieri la emisiunea Ora Expertizei și discutam despre particularitățile unor sondaje de opinie care, oricît ar fi de trucate, arată fără drept de apel căderea virtiginoasă a unor indivizi politici de soiul lui Filat și Plahotniuc. De la înălțimea unor 26 de “etaje” de credibilitate, Contrabandistul a căzut în gol vreo 21, salvat, în hazard, de o… parașută rătăcită.

Păpușarul nu a avut nimic de pierdut, credibilitatea sa politică în fața societății a fost întotdeauna zero, prin urmare aceste sondaje nu-l afectează, momentan, în niciun fel.

Bine, o să vă întrebați, ce au în comun niște sondaje de opinie cu tragedia din Pădurea Domnească?

Au, și încă cîte!

Sunt legate între ele ca Filat și Plahotniuc, ca Pleșca și Zubco, ca Poalelungi cu Berlinschi, ca Gurin cu Garaba și astfel de duete se mai pot înșirui. Pădurea Domnească este blestemul popular care-i va urmări pretutindeni. Nimic nu va putea fi tăinuit, nimic nu va putea fi ascuns de umbra hălăduitoare a lacrimilor și a sîngelui imprimate pe galben-cărămiziul acestui frunziș autumnal așternut pe potecile sfîrtecate ale morții.

De pe punctul de a deveni un lider național, Filat a ajuns a fi un personaj politic banal și lamentabil, care nu urmărește nimic altceva decît a-și etala implantul capilar prin reportaje plătite, publicitar, preponderent la televiziunile Păpușarului. Ce sfîrșit jalnic de carieră politică bazată pe minciună și ticăloșenie! Ce scîrboasă încercare de a reveni acolo unde nu mai există loc pentru trădătorii aspirațiilor noastre democratice și justițiare prin băgarea insistentă și persistentă a imaginii sale pocite prin orice gaură posibilă! Ce jalnică tentativă a Contrabandistului de a semna pacte europene cu cetățenii dezamăgiți și scîrbiți, în pauza de după niște partide de jaf profesionist a Băncii de Economii și a Aeroportului Internațional Chișinău și a multor altora pe care nu le cunoaștem suficient de bine pentru a i le imputa.

Pădurea Domnească a deschis drumul șansei pentru un Filat curajos și responsabil, cu păcatele sale mari și mici, pe care populația dornică de dreptate i le iertase imediat ce a denunțat acordul cu diavolul.

Lașii cu lașii, hoții cu hoții!

Pădurea Domnească nu bate cu bățul.

Imediat ce Filat a părăsit calea adevărului și s-a înhăitat în mafia Păpușarului, Pădurea Domnească l-a blestemat! Nici banii, nici pașii săi orgolioși, abia tîrîți prin frisoanele luxuriante, nici cele cîteva vorbe întortocheate învățate pe de rost, care încep și după patru ani de guvernare suverană cu diareica logoree “Urmează să..” nu mai pot opri căderea fatală a unui individ care a reușit să se mintă pînă și pe sine însuși!

Povestea celor 40 de tîlhari-braconieri și a Păpușarului e și mai previzibilă.

Pădurea Domnească urmărește cum, de 11 luni de zile, aceștia pîngăresc drama unei familii îndurerate, drama unei societăți desconsiderate și umilite, mințite și jignite, rușinate de propria neputință de a-și apăra demnitatea călcată sub bipede picioare de mistreți!

Cu cît aceste ieftine tertipuri sunt trase de sforile oligarhice, cu cît încercarea de a mușamaliza crimele în lanț devine tot mai obraznică și mai obraznică, cu cît mai des se aud, în vuiet asurzitor, denumirile pleșca, zubco, crețu , etc., cu atît mai jos și mai josnic cad în sondaje tîlharii de lux ai “integrării europene”.

Amin!

Crimele se răzbună.

Criminalii nu mai au nicio scăpare.

Umbra hălăduitoare a lacrimilor și a sîngelui imprimate pe galben-cărămiziul frunzișului autumnal așternut pe potecile sfîrtecate ale morții năvălește impetuos peste această rușine națională pavată cu vorbe goale și ordinare prădăciuni oligarhice.

Gîndul lor e la alegeri. Se împlinește sorocul, se scot din conturile hoției banii puturoși ai tîlharilor. Vor să ne cumpere. Vor să ne umilească pe banii noștri, furați de ei.

A înțărcat Bălaia, “domnilor” bandiți! Blestemul Pădurii Domnești cade și peste cei care-și vînd sufletele ieftine.

Mai e un an pînă la alegeri.

Trebuie să facem ceva, să ne unim destinele și ne salvăm de această monstruoasă caracatiță care ne-a încolăcit rațiunea.

Dacă doriți să aflați cu adevărat ce presă anume este liberă în R. Moldova, urmăriți cu atenție cine va publica măcar un rînd sau va arăta măcar o imagine despre tragedia din Pădurea Domnească, ajunsă la cea de-a 11 comemorare…

Tristă realitate!

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri