-3.9 C
Chișinău
joi, 20 ianuarie, 2022

FISC-ul face dezvăluiri: „Metalferos” ar fi spălat bani în sumă de 700 de milioane de lei

Must read

Comentarii recente

vlad plahotniucÎntreprinderea de stat „Metalferos” se face vinovată de spălare de bani în proporţii deosebit de mare. Suma care se ridică la 700 de milioane de lei. Acest fapt a stat la baza unei anchete de serviciu a Inspectoratului Fiscal de Stat, fapt pentru care instituţia a fost expusă unui atac fără precedent din partea Centrului Naţional Anticorupţie. Informaţia a fost făcută publică de avocata Ana Ursachi, care îl reprezintă în instanţă pe şeful FISC, Nicolae Vicol, aflat în arest la CNA.

Ana Ursachi a declarat, citată de union.md, că „Metalferos” ar fi cumpărat anumite bunuri în valoare de 711 milioane de lei de la două companii: SRL „Sanferen” şi SRL „MedColina”. În urma controlului fiscal s-a dovedit că cei doi agenţi economici nu dispun de astfel de bunuri şi că le-ar fi procurat la rândul lor de la alte patru firme: „Gromprint”, „Titan Prim”, „GDS Com” şi “Donato SRL”. „Toate acestea sunt firme fantomă şi nu dispun de acte de evidenţă contabilă”, a menţionat Ursachi.

Avocata a mai spus că inspectorii fiscali s-au deplasat la sediile celor două SRL-uri care au livrat bunurile pentru a ridica actele de evidenţă contabilă şi au fost surprinşi să afle că  documentele au fost ridicate cu o zi înainte de colaboratorii Centrului Anticorupţie.

Precizăm că, potrivit unor informaţii vehiculate în presă, întreprinderea „Metalferos” este controlată de Vlad Plahotniuc, persoană care a fost acuzată şi anterior de implicaţii dubioase în afacerile cu metale. CNA, la rândul său, i-a revenit, conform algoritmului de partajarea a instituţiilor în stat, Partidului Democrat al lui Plahotniuc. Acest fapt justifică acuzaţiile conform cărora, motivul principal al descinderii ofiţerilor anticorupţie la FISC şi la alte instituţii guvernamentale, subordonate PLDM, reprezintă o tentativă de intimidare funcţionarilor numiţi în funcţie de PLDM, implicit a premierului Vlad Filat.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri