14.9 C
Chișinău
marți, 17 mai, 2022

Filmul lui Bucătaru, premiat la Cronograf

Must read

Comentarii recente

488348_557843564247579_648926187_nRegizorul și scenograful Victor Bucătaru culege roadele muncii de acum 21 de ani.  Documentarul „Masacrul incocenților sau Cronica unui război uitat” a cîștigat titlul de cel mai bun film la secția „CADRO”, în cadrul Festivalului Cronograf.

Filmul reprezintă o mărturie vie a Războiului de pe Nistru din 1992. Autorul producției susține că s-a înarmat cu o cameră de luat vederi și a plecat în martie 1992 în război. „O căruţă de ţărani a oprit armata unui mare imperiu la Nistru”, afirmă Victor Bucătaru.

Cîștigătorul secțiunii „CADRO” a insistat ca statueta să meargă pentru filmul „My divishnik”, producție realizată de o regizoare din Iași. În schimb, Ministerul Afacerilor Interne i-a dăruit lui Victor Bucătaru un pistol.

Pelicula a fost pusă la dispoziție publicului în a treia zi de Cronograf, pe 1 iunie.

Menționăm că a 11-a ediție a Festivalului de Film Documentar Cronograf s-a desfășurat în perioada 30 mai- 3 iunie. Filmului „La marginea pădurii” i s-a decernat trofeul. La secțiunea „Producții locale”, distincția mare a primit-o filmul „Prigoana din Basarabia”. Documentarele din categoria „ Cu ochii pe Moldova”  au primit cîte 200 de euro.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri