20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Ferestre antiglonț și gratii la Parlament; Deputații cheltuie milioane pentru o protecție mai bună

Must read

Comentarii recente

parlament sturzaÎn plină criză economică şi în condiţii de austeritate bugetară, autorităţile alocă sume exorbitante pentru a spori securitatea Parlamentului, unde sunt instalate gratii la uşi şi peliculă antiglonţ la ferestre.

Toate acestea costă nouă milioane de lei. Viceministrul Construcţiilor, Anatolie Zolotcov, spune că lucrările au fost planificate încă în 2009, iar banii sunt prevăzuţi în bugetul de stat. Unii deputaţi susţin acest proiect, iar alţii cred că guvernarea ia măsuri sporite de securitate pentru că se teme de furia oamenilor de rând.

El mai susţine că aceste lucrări s-ar efectua conform unui proiect elaborat după violenţele din aprilie 2009. Oficialul a mai menţionat că pe toate ferestrele de la etajul întâi va fi lipită o peliculă antiglonţ, care protejează sticla până şi de explozii.

„La toate intrările din Parlament, inclusiv la cele din subsol, vor fi instalate gratii. La geamuri vor fi aplicate pelicule antiglonț. Acum au apărut surse financiare și efectuăm lucrările. Este vorba de aproximativ 9 milioane de lei”, a declarat Zolotcov pentru Jurnal TV.

Unii deputaţi salută iniţiativa de a spori măsurile de securitate în clădirea legislativului.

„Clădirea trebuie să fie protejată de tot felul de provocatori. Este o decizie corectă”, a declarat comunistul Oleg Reidman.

El a fost susținut și de către fostul său coleg Anatolie Zagorodnâi.

„Cetățenii așteaptă de la noi soluții concrete. Unii ne amenință cu maidanul și revoluția. În cazul în care cine dorește dă cu piciorul în această instituție, dă foc, noi unde trăim?”, a declarat Zagorodnâi.

În schimb, liderul PSRM, Igor Dodon, a spus că „guvernarea se teme de furia poporului” și de repetarea evenimentelor din 20 ianuarie, atunci când mii de cetățeni au protestat în jurul clădirii Legislativului.

Clădirile Parlamentului şi a Preşedinţiei au fost distruse în timpul violenţelor din aprilie 2009. Pentru reconstrucţia sediului legislativului au fost cheltuite până în prezent aproape 400 de milioane de lei. Lucrările de reparaţie a clădirii Preşedinţiei încă nu au fost finalizate.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri