2.7 C
Chișinău
miercuri, 1 decembrie, 2021

Elevi mai puţini, profesori mai puţini

Must read

Comentarii recente

109383_135984382936920

Numărul elevilor în sate a scăzut cu aproape 5 la sută. Cu toate acestea, numărul profesorilor a rămas practic acelaşi, atestându-se o scădere de doar 0,05 la sută. Sunt rezultatele unui recensământ şcolar, realizat la comanda Ministerului Educaţiei. Profesorii sunt mai puţini şi pentru că  numărul elevilor în clase a crescut pînă la 20 de la începutul anului şcolar.

Maia Sandu, ministrul Educaţiei a declarat: „În pofida faptului că numărul de elevi a scăzut din cauza situaţiei demografice nefavorabile, numărul de cadre didactice a scăzut doar cu 0, 05%. Ministerul Educaţiei va depune în continuare eforturi pentru a păstra profesorii încadraţi în sistemul educaţional”.

Datele studiului mai arată că se simte o creştere a absenţelor elevilor: cu peste 3 la sută în ciclul primar, 7 la sută în cel gimnazial şi respectiv 6,6 la sută în liceu. Tot în recensământ se arată că în luna octombrie a anului trecut nu erau şcolarizaţi 215 copii din cei plcaţi cu părinţii peste hotare: 46 de copii clasa I-IV şi 169 de copii V-IX.

Pe de altă parte, studiul scoate în evidenţă că în clasele cu 20 de elevi, s-a înregistrat o medie mai înaltă.

 

 

 

 

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

2 COMENTARII

  1. Dar datele studiului se refera la numarul de elevi in clase care a crescut odata cu optimizarea petrecuta de minister. Avem astazi cel mai mare numar de elevi in Europa. NU reduceti cadrele didactice prin reducerea artificiala a numarului de clase. Cine din POLITICIENI va reactiona la aceasta somatie a perintilor si pedagogilor.

  2. Numarul mediu in Europa variaza de la 17-22 elevi in clasa. Romania a stabilit un maxim de 25 de elevi in clasa. Republica Moldova – maxim 35 de elevi in clasa, minim 25 de elevi in clasa. Daca sint mai putini de 25 clasele se desfiinteaza. Economisim pe copii si investim in ……

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri