5.5 C
Chișinău
marți, 26 octombrie, 2021

E TIMPUL!

Must read

Comentarii recente

chiril_motpanPersonalitatea politicienilor noștri ar fi un bun studiu de caz pentru Machiavelli. Rareori se întâlnesc într-o formă atât de „pură” incompetența, corupția și ambițiile.

E timpul să afirmăm cu voce tare: clasa politică din Republica Moldova a depășit orice limită a bunei cuviințe și a moralității civice. S-a compromis dincolo de orice reabilitare posibilă, pierzându-și, odată cu coloana vertebrală, și încrederea din partea noastră. Îi rămâne o singură opțiune: demisia in corpore.

E timpul să ne facem auziți și noi, foștii angajați ai instituțiilor de forță și participanții la Războiul pentru Independența țării. Demnitatea pe care ne-o impune statutul de apărător al patriei și al societății ei ne cere să ne ridicăm la înălțimea momentului istoric.
E timpul să ne unim forțele, de dragul țării și al oamenilor ei, pentru a da o ripostă clară atât clasei politice, oligarhice şi corupte, cât şi forţelor extremiste, care încearcă, pline de resentiment și interese meschine, să zădărnicească parcursul european al Republicii Moldova prin destabilizarea situaţiei social-politice. Momentul în care ne regăsim amenință destinul democratic al țării noastre.

De aceea, îi rugăm pe foştii angajaţi ai instituţiilor de forţă (Ministerul de Interne, Serviciul Informaţii şi Securitate, Procuratura Generală, Armata Naţională, Centrul Naţional Anticorupţie) şi pe participanţii la Războiul pentru Independenţa ţării să vină joi, 28 mai, la ora 11.00, în scuarul monumentului Voievodului Ştefan cel Mare, pentru a participa la o conferinţă de presă-protest.
După Summit-ul de la Riga, perspectiva aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană pare să se îndepărteze din ce în ce mai mult. E timpul să le spunem pe nume adevăraților vinovați – guvernanților și politicienilor corupți: hoți și vânzători de țară.
Instituțiile de drept de la noi s-au compromis și ele, devenind o adevărată rușine națională, când au ajuns la cheremul oligarhilor și au început să neglijeze interesele cetățenilor.

Centrul Naţional Anticorupţie tace! Procurorul General a tăcut mâlc mai multe luni şi iată, brusc, demarează investigaţiile privind furtul de miliarde! Aşa, de capul lui? Pentru că îl mustră conştiinţa? Prea puțin plauzibil!
De toate aceste lucruri și-au dat seama zecile de mii de cetăţeni, oameni de bună credinţă, care au salutat iniţiativa de creare a Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, singura mişcare populară capabilă să ne readucă speranţa la o viaţă decentă într-un stat european, democratic şi prosper.

Așa că și noi, foştii angajaţi ai instituţiilor de forţă şi participanţii la Războiul pentru Independenţa ţării, în cadrul conferinței de presă-protest organizate joi, 28 mai, începând cu ora 11.00, în scuarul monumentului Voievodului Ştefan cel Mare, ne vom declara deschis adeziunea la valorile promovate de Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr”.
E timpul ca foştii noştri colegi din cadrul structurilor de forţă să arate că au caracter și verticalitate și să nu se lase manipulaţi şi antrenaţi în jocuri politice murdare, îndeplinindu-și atribuţiile în strictă conformitate cu legea şi cu jurământul de credinţă Patriei și Poporului.

E timpul ca cetăţenii de toate vârstele, indiferent de etnie, viziuni politice şi religioase, să se mobilizeze în jurul Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, pentru a putea face faţă pericolului iminent.
E timpul ca instituţiile guvernamentale să nu-şi mai ascundă acţiunile reprobabile după retorica pro-europeană şi să asigure respectarea veritabilă a drepturilor propriilor cetăţeni la libertatea cuvântului şi libera asociere.
E timpul, fraţilor! Doar împreună suntem puternici! Doar împreună vom reuşi să aducem Republica Moldova în marea familie a ţărilor civilizate – Uniunea Europeană.
E timpul să ne unim forţele dispersate de răuvoitorii acestei ţări.
În numele libertăţii şi viitorului ţării, trebuie să acționăm împreună!

E timpul!

P.S.: Prieteni, vă invităm să veniți, dacă aveți posibilitatea, în uniformă, cu decoraţii şi însemne militare, cu drapelele Republicii Moldova şi Uniunii Europene, pentru a le arăta guvernanţilor cine suntem cu adevărat.
Sunt bineveniți şi reprezentanţii mass-media.

Chiril Moţpan

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Acest mesaj i-l adresez dlui Chiril Moțpan, bunului meu prieten și fostului coleg la MAI. Spunînd cu cuvintele unei celebrități,… mă bucur că sunt contemporanul Dumneavoastră. Susțin apelul pe care ni l-ați transmis și mesajul de a nu fi indiferenți, anume noi, acei care am întîlnit cu demnitate zorii democratizării statului nostru. Regret, că la 28.05. nu voi fi în țară, dar sunt sigur că colegii-camarazii mei vor da curs acestui apel. Așa a fost și atunci, în vremuri mai grele pentru țărișoara noastră. Cu tot respectul, loc-colonel Mihail Malic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri