0.2 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

E originară din Moldova și candidează pentru Consiliul orașului irlandez Limerick City East

Must read

Comentarii recente

20140430232503Portalul irlandez limerickpost.ie a anunțat, zilele trecute, despre candidatura basarabencei Elena Secas, la Consiliul orașului irlandez Limerick City East, notează pentruea.md. Mai multe detalii despre vața personală și activitatea politică a Elenei, aflați în materialul care urmează.

A plecat în Limerick acum 13 ani, însă a devenit cetățeană a Irlandei abia acum doi ani. În familia Elenei și a lui Dumitru, soțul acesteia, cresc și două fiice: Nicole, de 12 ani și Alice, de 3 аni.

Traducătoare care vorbește patru limbi și ex-jurnalistă, Elena a declarat, pentru Limerick Post, că își ia angajamentul să vină la conducerea orășelului, pentru a aduce schimbarea în comunitatea sa.

Acum, Elena candidează la alegerile pentru Consiliul local, din partea Labour Party (Partidul Muncii). A mai participat la un scrutin local în 2009, însă atunci nu a obținut destulă încredere din partea populației băștinașe, rămânând să muncească, în zonă, ca și exponent al partidului pe care îl reprezintă.

Până în prezent, această încredere s-a fortificat. Elena este deplin conștientă de nevoia facilităților și siguranței în spațiul public, iar asta e tot de ce au nevoie băștinașii săi.

e-originara-din-moldova-si-candidea-3004203554”La ultimele alegeri locale, am participat ca și cetățeană a Republicii Moldova. Acum, însă, voi participa în calitate de cetățeană irlandeză. Cred că știu ce întrebări îi frământă cel mai mult pe locuitorii orașului Limerick, pentru că la ultimele alegeri eram întrebată dacă stau aici pentru a rămâne. Cred că acest lucru, acum se dovedește: da, am rămas aici” spune Elena.

Recent, și-a exprimat solidaritatea într-un protest al părinților din zonă, care sunt îngrijorați de securitatea copiilor lor, în drum spre școală, din cauza șoferilor nedisciplinați.

”În calitate de mamă a doi copii care circulă zilnic pe stradă, insist ca autoritățile să ia măsuri cu privire la această problemă și să asigure securitatea copiilor noștri, care merg pe strada Childers Road, pentru a ajunge la școala Milford” a declarat Elena, la protestul părinților.

”Sunt onorată și mândră că am fost selectată ca și candidată la Consiliul din Limerick pentru alegerile locale din 2014 . Principala mea prioritate este de a reprezenta oamenii din zonă și de face tot ce pot mai bine, la nivel local, pentru întreaga comunitate” spune Elena acum.

Alegerile pentru Consiliul local, din Limerick City East vor avea loc la data de 23 mai, iar ”Ms Secas” – așa cum este numită Elena în presa irlandeză, este pe deplin încrezută în succesul său și în votul de încredere din partea locuitorilor orașului.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri