20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Domnica Manole, cu lacrimi în ochi după decizia de a fi cercetată penal: „Am considerat că e corect să apăr interesele cetăţenilor, dar CSM apără alte interese decât ale judecătorilor”

Must read

Comentarii recente

Domnica Manole 1Magistrata Domnica Manole a ieşit astăzi cu în lacrimi în ochi de la şedinţa Consiliului Superior Magistraturii, care a admis cererea procurorul general interimar, Eduard Harunjen, permiţând astfel ridicarea imunităţii şi iniţierea urmăririi penale pe numele judecătoarei pentru că a obligat anterior CEC-ul să organizeze referendumul iniţiat de Platforma DA.

„Sincer să vă zic, nu am aşteptat aşa o hotărâre din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Eu totuşi doream să cred că CSM va rămâne garantul independenţei puterii judecătoreşti, dar, cu regret, hotărârea de astăzi a demonstrat contrariul. Consiliul Superior al Magistraturii apără alte interese decât interesele judecătorilor. Eu nu am făcut nimic altceva decât să aplic legea în conformitate cu conştiinţa mea, cum am considerat eu că este corect ca să apăr interesele cetăţenilor. Pentru mine asta a fost mai presus la adoptarea hotărârii în cauză”, a declarat Domnica Manole, plângând.

Totodată, judecătoarea a mai spus că hotărârea CSM reprezintă un act de intimidare a sa pentru că anterior a criticat unele promovări ale magistraţilor şi pentru că, fiind membră a Colegiului Disciplinar, a votat pentru pedepsirea unor judecători de la CSJ.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri