-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Din nou s-au scumpit carburanții: prognoze pesimiste

Must read

Comentarii recente

Astăzi, benzina costă 20 de lei și 52 de bani, cu 13 bani mai mult decât ieri și mai mare cu șapte bani este și prețul motorinei: se vinde la pompă cu 16 lei și 63 de bani. Nici prognozele experților economici nu sunt bune.

De la începutul lunii septembrie prețurile pentru combustibili au crescut deja a patra oară. Timp de o săptămână, prețul pentru carburanți a crescut cu aproape un leu. Majorările se întâmplă constant după ce ANRE s-a conformat inițiativei legislative a deputaților PAS și stabilește prețurile maxime de referință pentru benzină și motorină zilnic.

Experții economici susțin că creșterea prețurilor este nerezonabilă. Gheorghe Costandache a spus în context că s-ar putea să existe un acord de cartel pe piață și că „dacă prețul petrolului în piața mondială scade la 24 de dolari pe baril – prețurile din Republica Moldova vor rămâne aceleași.” Gheorghe Costandache mai susține că prețurile vor continua să crească și acest lucru poate fi documentat.

ANRE a publicat pe site-ul său oficial noile cifre. Astfel, în 9 septembrie, benzina cu cifra octanică A95 va fi mai scumpă cu nouă bani, iar motorina – cu trei bani. Respectiv, benzina numită va costa 20 de lei și 62 de bani per litru, iar motorina – 16 șei și 66 de bani per litru.

Ieri, Comisia parlamentară Economie, Buget și Finanțe a acceptat propunerea deputaților din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor de a invita la audieri reprezentanții ANRE.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri