27.9 C
Chișinău
duminică, 26 iunie, 2022

DETALII EXCLUSIVE: Iată care e situaţia privind participarea PDA şi PAS în comun la următoarele alegeri!

Must read

Comentarii recente

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Andrei Năstase, liderul Platformei „Demnitate şi Adevăr” (PDA), a fost întrebat: Ce şanse sunt ca dreapta pro-europeană să se consolideze în viitorul apropiat? Anterior aţi lansat ideea unui front anti-oligarhic comun. Mai rămâne ea în vigoare?

„Oferta noastră presupunea unitate, reciprocitate, paritate, conjugarea eforturilor, un staf unificat, resurse financiare și logistice comune, activități cu implicarea nemijlocită a celor mai buni oameni din teritoriu, o agendă unică de lungă durată (alegeri prezidențiale, parlamentare, locale) și o listă comună formată transparent, din oameni integri și profesioniști, pe principiul meritocrației. Disponibilitatea retragerii din cursa prezidențială în favoarea unui candidat comun al forțelor antioligarhice a fost parte a ofertei noastre publice făcută celui de-al doilea partid emergent, PAS încă înainte de alegerile prezidențiale”, a amintit el.

Andrei Năstase susţine că, „din păcate oferta noastră a fost tratată selectiv de către colegii de la PAS, care s-au concentrat doar pe scrutinul prezidențial, pe care l-au condiționat de un singur criteriu de identificare a candidatului comun, și anume sondajul”.

„Oferta noastră a rămas valabilă pe parcursul a mai bine de un an, iar declarația de principiu făcută recent de către PAS despre eventuala participare la viitoarele parlamentare în comun a celor două partide, confirmă, de fapt, imperativul nostru de unitate a forțelor democratice. Această abordare necesită, însă, un răspuns exhaustiv cu privire la criteriile de reciprocitate și paritate, de conjugare a eforturilor, resurselor financiare și logistice, cu privire la activitățile comune și implicarea celor mai buni și mai activi oameni, cu privire la o agenda și o listă comună formată transparent, din cei mai integri și competenți oameni. După ultima întâlnire a birourilor noastre politice, PAS și-a luat un termen de meditație, astfel că suntem în asteptarea unui răspuns clar și coerent vizavi de propunerile Platformei DA, pentru a ne edifica cât de curând asupra strategiei și comportamentului nostru politic, exercițiu ce nu mai poate fi amânat”, a declarat el.

Liderul PDA a spus că ştie că „Plahotniuc și Dodon au soluții antipopulare pentru orice situație, însă doar unitatea noastră îi lasă fără șanse”. „O greșeală comisă acum se va transforma, mai devreme sau mai târziu, într-un dezastru. Iată de ce, ca oameni politici, noi trebuie sa dăm dovadă de cel mai înalt grad de maturitate și responsabilitate în numele țării și a poporului ei, și să luăm decizii asumate politic, nu matematice”, a mai declarat el.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată de TRIBUNA zilele următoare.

Andriana Cheptine

Sursa:tribuna.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri