pageSchimb de replici acide în Parlament. Comunistul Grigore Petrenco a declarat că “Metalferos” este sursa de finanţare a partidului şi instituţiile media ale lui Plahotniuc. Şeful Legislativului neagă cu desăvîrşire şi îndeamnă să n-o facă pe victima politică.

“Prin intermediul companiei „Metalferos”, statul este prejudiciat cu 600 de milioane de lei anual. 50 de milioane de lei ajung în fiecare lună în buzunarul lui Plahotniuc prin firmele offshore. Din acești bani se finanțează PD și mass- media afiliată acestui partid și unii deputați din prezidiul Parlamentului”, a declarat comunistul Petrenco.

Preşedintele Parlamentului a intervenit imediat cu o replică în apărarea colegului său, Vlad Plahotniuc. “„Nu sunt vizat. Este o invenție. Vă sugerez să fiți atenți cum vă declarați averile și ce informații prezentați la Comisia Națională pentru Integritate. Nu vă postați în postură de victimă politică”, a enunţat Igor Corman.

Propunerea comuniştilor de a organiza audieri parlamentare a fost respinsă repetat de coaliţia majoritară.

În altă ordine de idei, menţionăm că angajaţii “Metalferos” au ieşit şi astăzi la proteste. Ei se plîng că n-au fost remuneraţi de cîteva luni. Directorul unei firme de colectarea a metalului uzat susține că agenții economici sunt presați să nu cumpere fier uzat de la ei. În consecință, au ajuns să adune în depozite tone de metal, iar firma e aproape de faliment.

 

(144 accesari)