-0 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

Declarații dure ale unui deputat olandez: De ce banii noștri sunt furați în Moldova?

Must read

Comentarii recente

deputat olandez Han ten BroekeAcțiunile politicienilor de la Chișinău și furturile din sistemul bancar trezesc nemulțumiri în Parlamentul olandez, ai căror membri se întreabă de ce fondurile europene acordate Republicii Moldova sunt „furate”.

Deputatul olandez Han ten Broeke, aflat sâmbătă într-o vizită la Chișinău și-a manifestat nemulțumirea față de felul în care decurg lucrurile în Republica Moldova, fiind pus în pericol parcursul european al țării noastre.

„Săptămâna viitoare Parlamentul din Olanda va dezbate Acordul de Asociere Republica Moldova-UE. În calitatea mea de membru al parlamentului olandez, voi susține acest proiect care vine să ajute Republica Moldova, dar am mari rezerve față de intențiile reale ale guvernanților din RM că vor face o anchetă independentă și obiectivă în cazul devalizării celor trei bănci”, a declarat ten Broeke.

„Când voi merge în fața alegătorilor din circumscripția mea, voi fi întrebat: De ce sursele financiare care au fost alocate de UE pentru Republica Moldova, surse financiare colectate din taxele și impozite ale cetățenilor din statele comunitare, inclusiv din țara mea, au fost furate în Republica Moldova? Îmi va fi foarte greu să le explic, pentru că partidul meu a susținut Republica Moldova, nu și corupția și furtul de miliarde care are loc în ea. Politicienii olandezi sunt persoane care au venit să schimbe situația în mai bine, nu să se îmbogățească, cine dorește să se îmbogățească să intre în bussines, acolo se fac bani, nu în politică, cum se întâmplă în estul Europei”, a continuat Han ten Broeke.

El a făcut și câteva recomandări în legătură cu situația din sistemul bancar.

„Curăţaţi mizeria, curăţaţi mizeria din sectorul bancar. Efectuaţi o investigaţie independentă asupra sistemului bancar. Este foarte important ca fenomenul corupţiei să fie combătut. Sunt o mulţime de lucruri care trebuie făcute, dacă aveţi ambiţia să fiţi parte a unei societăţi transparente”, a subliniat deputatul olandez.

Han ten Broeke este membru al Partidului Popular pentru Libertate și Democrație din Olanda. El a vizitat sâmbătă Republica Moldova, alături de alți colegi, având o întâlnire cu conducerea Partidului Liberal.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri