-0.7 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

De Ziua Europei, Platforma DA îndeamnă la unitate: „Polarizarea pe acest subiect este în detrimentul RM”

Must read

Comentarii recente

sigla Platforma DAReprezentanţii Platformei Demnitate şi Adevăr au lansat o declaraţie cu privire la Ziua Europei, sărbătoarea anuală a păcii şi unităţii. Astfel, membrii Platformei DA felicită cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Europei, dorindu-le un viitor prosper într-o Ţară liberă, aşezată pe făgaşul valorilor europene şi a principiilor statului de drept.

Vă prezentăm mai jos declaraţia integrală lansată de Platforma DA:

Platforma Demnitate şi Adevăr felicită cetăţenii Republicii Moldova cu ocazia Zilei Europei, dorindu-le un viitor prosper într-o Ţară liberă, aşezată pe făgaşul valorilor europene şi a principiilor statului de drept.

Viitorul democratic al Republicii Moldova este astăzi serios ameninţat de o guvernare de tip cartel, care mimează reformele şi lupta cu corupţia, care utilizează factorul geopolitic doar pentru a-şi consolida propria bunăstare şi a induce în eroare cetăţenii ţării şi partenerii noştri de dezvoltare.

Lupta dusă împotriva regimului oligarhic, protestele, mitingurile, apelurile noastre la consolidarea opoziţiei, vizitele făcute în afara ţării pentru a explica criza politică din Moldova, au început să-şi spună cuvântul. Dovadă e şi declaraţia comună a preşedintelui Partidului Popular European, Joseph Daul, şi a liderului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Hans Van Baalen, prin care se condamnă vehement „vânzarea stabilităţii, controlul presei şi transformarea sistemului judiciar într-un instrument de intimidare.”

Întreaga Uniune Europeană, spre care se îndreaptă aspiraţiile noastre, înţelege că  „Moldova este condusă doar de Partidul Democrat, care se numeşte pro-european, dar în realitate nu este nici pro-Europa, nici pro-Moldova. Acesta serveşte intereselor câtorva politicieni care conduc Moldova şi care au scopul de a-l transforma într-un stat autoritar şi un stat eşuat.”

Adevărul iese la suprafaţă, oricât de vicleni ar fi reprezentanţii regimului cleptocratic din Republica Moldova şi niciun efort depus până acum de cetăţenii activi civic în lupta lor pentru apărarea Demnităţii nu a fost în zadar, iar Ziua Europei este Ziua lor!

Astăzi o Europă prosperă nu ar fi fost posibilă fără jertfa celor care au curăţat calea spre instaurarea Păcii după Cel de-al Doilea Război Mondial.

Robert Schuman, ministrul francez al Afacerilor Externe a spus în propunerea sa, care a stat la baza creării Uniunii Europene: „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…”

Astfel, în această zi de 9 mai sărbătorim Europa, care s-a unit în numele prosperităţii şi comemorăm eroii care au căzut pe câmpul de luptă în numele păcii.

Platforma Demnitate şi Adevăr cheamă societatea să se solidarizeze spre a comemora victimele Celui de-al Doilea Război Mondial şi pledează pentru consolidarea spiritului de unitate naţională. Polarizarea pe acest subiect este în detrimentul Republicii Moldova ca ţară ce aspiră să se alăture familiei europene a statelor civilizate.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri