20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

De 1 decembrie, la Chișinău, marş pentru unirea Republicii Moldova cu România

Must read

Comentarii recente

1 decembrieUn marș pentru Unirea cu România va avea loc la Chișinău pe 1 decembrie, la inițiativa Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP). Evenimentul va începe la ora 14.00, în Scuarul Liceului Teoretic Român-Francez „Gheorghe Asachi”.

Cu steaguri tricolore și pancarte unioniste, participanții vor porni în marș spre Monumentul Eroului Național – Ștefan cel Mare și Sfânt, unde vor ține discursuri patriotice și vor cere Reîntregirea cu România, se arată într-un comunicat. Marșul se va încheia la Ambasada României, unde va fi intonat imnul național „Deșteaptă-te române”.
„La 97 de ani de la Marea Unire, vrem să demonstrăm că toți cetățenii din Republica Moldova simt românește și vor să trăiească într-o Țară liberă și unită. Oamenii au obosit de sărăcie, corupție și instabilitate, iar singura șansă la normalitate este Unirea cu Patria-Mamă – România”, a menționat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).
Organizatorii precizează că marșul este autorizat de Primăria Municipiului Chișinău, iar pe parcursul acestuia, ordinea va fi asigurată de Inspectoratul Național de Patrulare.
Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri