13.2 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 16, 2021

Darius Vâlcov poate fi arestat preventiv. Senatul avizează cererea DNA

Must read

Comentarii recente

valcovCererea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Darius Vâlcov a fost aprobată, miercuri, de Senat, fiind înregistrate, conform unor surse din comisia de numărare a voturilor, 106 opţiuni „pentru” şi 29 „împotrivă”.

Senatul încuviinţează continuarea urmăririi penale şi arestarea preventivă a lui Vâlcov – oficial
trivit rezultatului oficial anunţat în plen, în urma votului, Senatul a aprobat, miercuri, cererea de continuare a urmăririi penale şi a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului Darius Vâlcov.

Astfel, rezultatul votului în cazul cererii de efectuare în continuare a urmăririi penale pentru fost ministru delegat pentru buget şi ministrul al finanţelor publice, Darius Vâlcov a fost 120 de voturi ”pentru”, 18 voturi ”împotrivă” şi 1 vot anulat. Numărul total al votanţilor a fost 139, din totalul de 168 se senatori.

”Ca urmare a faptului că în urma votului a fost întrunit votul majorităţii senatorilor prezenţi, conform articolului 15 din legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, precum şi cele ale articolului 150, alineatul 3 din Regulamentul Senatului, Senatul adoptă cererea de efectuare în continuare a urmăriririi penale a senatorului Darius Vâlcov”, se precizează în hotărârea citită în plenul Senatului.

Rezultatul votului secret cu bile exprimat cu privire la solicitarea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatourlui Darius Vâlcov a fost 106 voturi ”pentru”, 28 de voturi ”contra” şi 1 vot anulat.

Sursa:mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri