21.6 C
Chișinău
joi, 6 octombrie, 2022

Curtea de Apel decide dacă Filat rămâne în izolatorul CNA; Fostul premier a venit în faţa instanţei încătuşat şi păzit de mascaţi

Must read

Comentarii recente

judecatori ca filatCurtea de Apel Chişinău a decis că fostul premier Vladimir Filat rămâne în izolatorul CNA. „Este o decizie arbitrară. Vom merge la CEDO”, a spus avocatul Igor Popa.

În instanţa internaţională, apărătorii fostului premier vor invoca încălcarea dreptului la apărare eficientă şi încălcarea prezumţiei nevinovăţiei.

„Fără nicio probă se încalcă prezumţia nevinovăţiei cu un scop clar politic. Rog pe toţi cei care cred într-o justiţie independentă să nu se lase manipulaţi şi să lupte pentru ca acest lucru să se întâmple în ţara noastră”, a declarat Vlad Filat. Fostul premier a transmis şi un mesaj familiei: „Mamă şi tată, vă iubesc, Angela, te iubesc, copii, vă iubesc”.

Avocatul liderului PLDM afirmă că astăzi procurorii au venit cu alte probe care ar fi fost obţinute în urma percheziţiilor din ultimele două zile de la domiciliul inculpatului.

„Asta pentru a încerca să completeze lipsa probatoriului în faţa instanţei. Instanţa de recurs nu poate să accepte mai multe probe pentru care s-a cerut recursul. Suntem convinşi că vom reuşi să stabilim adevărul pe acest dosar la CEDO. Procurorii nu au demonstrat că ar fi elemente de fapt. Nu există riscuri probate”, a declarat Igor Popa.
Susa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri