20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Cum stau principalii candidați la funcția de președinte pe Facebook: Năstase are cei mai activi fani

Must read

Comentarii recente

andrei maia 1Conform datelor statistice de pe Facebook din prima săptămână a lunii septembrie (1-7 septembrie, ora 14.00), într-un clasament al celor mai bine cotați candidați la funcția de președinte – Igor Dodon (PSRM), Marian Lupu (PD), Maia Sandu (PAS) și Andrei Năstase (PPDA) – liderul socialiștilor înregistrează cea mai mare evoluție a numărului de fani, cu peste cinci mii de fani noi doar în ultima lună, pe când Andrei Năstase, cel mai nou concurent apărut pe scena politică din Moldova, are cei mai activi susținători pe rețeaua de socializare.

Tot Andrei Năstase este candidatul despre care se vorbește cel mai mult pe Facebook și unicul care înregistrează o creștere omogenă, comparativ cu ceilalți trei contracandidați, a căror număr de fani crește în dependență de succesul anumitor postări.

Candidatul PD-ului, Marian Lupu, cel care a reușit performanța colectării semnăturilor în timp record, este codașul clasamentului de pe Facebook, acesta reușind să atragă doar 93 de fani noi în ultima lună.

Maia Sandu are cea mai mare bază de fani pe Facebook, cu peste 54.511 utilizatori înregistrați pe parcursul a 3 ani și două luni, de când a fost creată pagina, cu 605 fani noi în ultima lună. Raportat la câți oameni interacționează cu materialele plasate pe pagina ei, randamentul este de 11% susținători activi. Despre Maia Sandu discută acum 6.049 utilizatori de Facebook. Popularitatea acesteia a crescut ușor după postarea despre recordul semnăturilor candidatului PD.

Igor Dodon este următorul clasat ca număr total de fani, înregistrând 20.267 fani pe parcursul a 2 ani și 9 luni, o pătrime dintre aceștia înregistrându-se doar în ultima lună. Randamentul postărilor acestuia este de 25%. La moment, 4.946 oameni discută despre Igor Dodon pe Facebook. Se pare că promovarea paginii acestuia a devenit mai intensă începând cu 26 august, 2016, cu postări mai mult sau mai puțin populare.

Sursa:Independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri