2.2 C
Chișinău
marți, 26 octombrie, 2021

Consiliul Marii Adunări Naţionale: Cerem angajaţilor MAI să lase echipamentul din dotare şi să treacă de partea poporului; Timofti trebuie să-l demită pe Chetraru

Must read

Comentarii recente

orasul demnitatiiConsiliul Marii Adunări Naţionale şi Platforma Civică Demnitate şi Adevăr îndeamnă populaţia Republicii Moldova să se implice activ în procesul de organizare a referendumului cu privire la alegerea preşedintelui ţării de către popor.

Astfel, cetăţenii sunt invitaţi să participe pe 1 noiembrie 2015, ora 10:00, în PMAN la adunarea de constituire a grupului de iniţiativă, având cu ei buletinul de identitate.

„Este important ca din grupul de iniţiativă să facă parte cetăţeni din fiecare localitate a ţării. Doar prin Implicarea fiecăruia din noi putem produce schimbarea, putem obţine un trai decent într-un stat de drept. Un preşedinte ales de popor, va fi şi un preşedinte al poporului”, a declarat secretarul Consiliului Marii Adunări Naţionale, Chiril Moţpan.

În context, preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase, a citit declaraţie despre situaţia actuală din Republica Moldova.

Textul integral al declaraţiei Consiliului Marii Adunări Naţionale, Platformei Civice Demnitate şi Adevăr şi segmentelor sociale aderente:

Consiliul Marii Adunări Naţionale, Platforma Demnitate şi Adevăr şi toate segmentele sociale aderente constată cu cea mai mare îngrijorarea că Republica Moldova continuă să fie un stat capturat în care puterea a fost şi rămâne să fie uzurpată de către un grup infracţional organizat în frunte cu oligarhul de tristă faimă Vladimir Plahotniuc. Acumulând resurse financiare din monopolizarea mai multor domenii economice şi controlul cvasitotal al fluxurilor financiare din atacuri raider, din scheme de jefuire a consumatorilor de energie electrică, gaze naturale, din exporturile monopoliste de metale, din nenumărate privatizări ilegale ale bunurilor statului. Astfel, acesta a reuşit să-i corupă, să-i documenteze şi să-i antreneze în ilegalităţi executate în interesul său şi Partidului Democrat pe şefii instituţiilor de drept – Gurin, Chetraru, Poalelungi, Pleşca, a cel puţin trei directori SIS, numiţi recent pe criterii politice, şefii instanţelor de judecată din municipiul Chişinău şi din ţară, şefii CSM şi CSP, conducătorii unor instituţii de reglementare şi supraveghere ca ANRE, CCA, Consiliul Concurenţei, Teleradio Moldova, CEC, etc.

De asemenea, prin şantaj şi presiuni, dosare penale şi acumulare de informaţie compromiţătoare, inclusiv de ordin etico-moral, de către Procuratură şi CNA mai mulţi politicieni ca Leancă, Ghimpu, Chirtoacă, Dodon, Voronin, Reidman , Filat şi alţii au fost forţaţi să devină complice a acestuia în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, acceptând ca instituţia legislativă să fie la cheremul finului său de cununie Andrian Candu şi a naşei sale Raisa Apolschi.

În aceste condiţii, orice iniţiativă şi propunere de modificare a legislaţiei în interesul lui Plahotniuc este votată fără crâcnire de şantajaţii oligarhului. În timp ce, revendicările populare remise de reprezentanţii mişcării populare, susţinute de 80 la sută din populaţie, nici măcar nu sunt puse pe ordinea de zi a de zi a forului suprem capturat. Despre toate aceste lucruri societatea a fost informată, în repetate rânduri, de presa independentă autohtonă şi internaţională, analişti şi comentatori, activişti civici, parteneri de dezvoltarea a Republicii Moldova, însă lucrurile devin tot mai grave şi periclitează suveranitatea şi independenţa statului nostru.

Deşi populaţia ţării protestează de aproape un an de zile în număr extrem de impunător, cerând scoaterea din captivitatea a statului şi a instituţiilor subordonate oligarhiei criminale niciuna dintre revendicările populare nu au fost îndeplinită.

Proclamaţia Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie şi manifestul Consiliului din 14 octombrie sunt ignorate cu desăvârşire de către actuala guvernare mafiotă care mimează lupta cu corupţia, comite reglări de conturi în stil banditesc, refuză să iniţieze şedinţă comună cu reprezentanţii protestatarilor pentru a purcede la implementarea cerinţelor populare. Deşi unul dintre suspecţii furtului miliardului Vladimir Filat a fost arestat pe un termen de 30 de zile, ceilalţi făptaşi se află în mod cinic şi suspect în libertate, iar miliardele furate de la cetăţeni sunt nerecuperate. Este vorba de aşa numitul denunţător Ilan Shor, instrumentul prin care s-a comis jaful secolului şi s-a concesionat în mod, în detrimentul Republicii Moldova, Aeroportul Internaţional Chişinău, dar şi oligarhul Vladimir Plahotniuc, beneficiarul principal al miliardelor furate, al atacurilor raider şi spălării zecilor de miliarde de dolari din Federaţia Rusia.

Demonstraţiile, mitingurile şi Marile Adunări de protest au făcut dovadă că actuala putere şi-a pierdut legitimitatea şi nu mai reprezintă interesele alegătorilor şi este incapabilă, din cauza grupului infracţional organizat, să se reformeze.

Deşi acţiunile de protest s-au desfăşurat în condiţii paşnice şi nonviolente, presiunea populară devine din ce în ce mai puternică şi mai greu de controlată.

Cetăţenii Republicii Moldova vor o schimbare reală, vor prosperitate şi un trai decent, vor să-şi ia ţara înapoi, vor ca Republica Moldova să fie scoasă din captivitate, iar uzurpatorii puterii de stat, în frunte cu Plahotniuc, să fie diferiţi unei justiţii reformate, capabilă să le recupereze miliardele furate.
Constatăm că, pe de o parte, puterea coruptă şi compromisă, aflată la cheremul uzurpatorului Plahotniuc nu vrea să capituleze politic de bună voie, că este gata să apere regimul cu orice preţ şi prin orice metode dictatoriale de tip huntă, că instituţiile de drept abilitate de drept din cauza captivităţii şi complicităţii lor nu sunt capabile să recurgă la urmărirea penală a grupului infracţional organizat nominalizat mai sus, pe de altă parte poporul nu mai poate suporta starea de captivitate, de sărăcie, haos şi dezmăţ total.

În aceste condiţii, facem apel către angajaţii Ministerului Afacerilor Interne să lase echipamentul din dotare şi să treacă în mod demonstrativ de partea poporului, să renunţe la misiunea de a apăra zi şi noapte, în număr exagerat de mare, grupul infracţional de mare în frunte cu Vladimir Plahotniuc. În situaţia unei Procuraturi Generale capturate, considerăm că, este absolut necesară intervenţia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova în vederea constatării stării de captivitate a ţării şi a instituiţilor de drept .

Ne adresăm poporului Moldovei, către întreaga societate, către fiecare cetăţean în parte indiferent de apartenenţă politică, religioasă, etnică sau culturală, să se pătrundă de pericolul care se află în RM, să dea dovadă de spirit civic şi să se implice plenar în exercitarea puterii populare pentru a pune capăt dezmăţului mafiotic, banditesc şi oligarhic al regimului criminal în frunte cu Plahotniuc.

Totodată, în condiţiile unei procuraturi aservite şi a unui CNA aflat la cheremul oligarhiei şi unei justiţii corupte şi captive cerem preşedintelui Timofti să abandoneze starea de captivitate, să semneze decretul de demisie a lui Chetraru şi să purceadă imediat la scoaterea din captivitate a celorlalte instituţii imobilizate de grupul criminal uzurpator.

Cerem primului ministru Streleţ, ministrului Afacerilor Interne, şefului SIS să se pătrundă de complexitatea situaţiei în care ne află prin uzurparea puterii de către grupul infracţional organizat al lui Plahotniuc şi să organizeze prin mijloace specifice urmărirea penală şi arestarea uzurpatorilor puterii de stat şi a celor care au participat şi continuă să participe nemijlocit la ţinerea în captivitate a satului în captivitate, inclusiv interzicerea şi dezarmarea formaţiunilor şi structurilor suprastatale şi paramilitare de interceptarea şi monitorizarea, de filaj şi urmărire ilegală, aflate sub ordinea directă a acestuia, gestionate de rudele sale şi torţionarii regimului Voronin – generali, colonei, locotenenţi-colonei , actuali şi ex/miniştri şi şefi ai Procuraturii Generale, ai Ministerului Afacerilor Interne şi CNA.

Consiliul Marii Adunări Naţionale şi Platforma Civică Demnitate şi Adevăr, segmentele aderente consideră că pe umerele domniilor voastre sunt puse în joc viitorul european şi democratic al ţării noastre. Orice tărăgănare sau neimplicare va conduce la consolidarea regimului criminal, la capturarea tuturor instituţiilor statului, inclusiv Ministerul Apărării şi armata, aflate la ora actuală la într-o anume neutralitate între poporul Moldovei şi regimul criminal al lui Plahotniuc.

Cerem tuturor funcţionarilor publici, intelectualilor, studenţilor şi corpului profesoral, uniunilor şi asociaţilor de creaţie, mass-media independentă ONG-urilor să susţină public apelul nostru, să iasă în mod deschis din starea captivităţii, complicitate sau indiferenţă, şi să se alăture mişcării protestatare.

De asemenea, ne adresăm instituţiilor internaţionale, ambasadelor acreditate în Republica Moldova şi partenerilor noştri de dezvoltare să susţină demersul popular, să facă presiunile ce se impun asupra oligarhului de tristă faimă în vederea neimplicării acestuia din subteran în activitatea instituţiilor de drept şi de reglementare, încetarea şantajului exercitat prin dosare penale reale sau fabricate la comandă împotriva deputaţilor, miniştrilor, premierului şi a preşedintelui, a statului în general, iar guvernarea să purceadă neîntârziat la îndeplinirea etapizată a revendicărilor populare. Doar implementarea cu bună credinţă a cerinţelor cetăţeneşti ar face dovada că oligarhul s-a conformat presiunilor externe.

Totodată, în cazul în care Preşedintele, Premierul, ministrul Afacerilor Interne şi ceilalţi funcţionari abilitaţi nu vor da curs demersului nostru, nu vor organiza urmărirea penală şi reţinerea imediată a lui Ilan Shor şi Vladimir Plahotniuc, a întregului grup infracţional organizat, în frunte cu oligarhul monitorizat de Interpol, aceasta constituind dovada captivităţii şi uzurpării puterii statului, a şantajului exercitat de regimul criminal, ne rezervăm dreptul ca în cel mai scurt timp să convocăm o vastă acţiune de protest în capitală cu scopul de a elibera instituţiile statului din captivitate şi întoarcerea ţării pe făgaşul normalităţii, a bunăstării şi a unui trai decent.

Consiliul Marii Adunări Naţionale, Chişinău, 27 octombrie 2015
Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri