9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Comuniștii solicită examinarea urgentă a deciziei de concesionare a Aeroportului

Must read

Comentarii recente

vladimir-voronin-pcrmComuniștii Vladimir Voronin, Mark Tkaciuk, Iurie Muntean și Igor Vremea au semnat o sesizare pentru Curtea Constituțională. Deputații cer examinarea în regim de urgență a hotărîrii cu privire la aprobarea concesionării activelor Aeroportului, întrucît n-a fost respectată Legea privind transparența în procesul decizional.

Autorii sesizării susțin că desfășurarea concursului închis de concesionare este una din încălcări, dar și sfidarea Constituției. Totodată menționează că au fost ignorate principiile economiei de piață, precum libera inițiativă economică și concurența loială.

„Guvernul fără pic de jenă a încălcat chiar și propriul program de activitate ”Integrare Europeană – libertate, democrație, bunăstare” 2013-2014, care la compartimentul II, politici economice și financiare, prevede asumarea obiectivelor de desfășurare a licitațiilor deschise, anunțate și transparente în procesul deetatizării proprietății publice”, scrie în sesizarea comuniștilor.

Menționăm că la 4 septembrie, Guvernul a aprobat raportul privind rezultatele concursului de selectare a concesionarului. Aeroportul Internațional Chișinău va fi gestionat de compania „UK Komaks” din Rusia.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri