-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Comitetul de REZISTENȚĂ Națională: Maia Sandu și Andrei Năstase vor anunța mâine acțiunile pentru perioada următoare

Must read

Comentarii recente

Comitetul de REZISTENȚĂ Națională va organiza, miercuri, o conferință de presă la care se vor anunța acțiunile pentru următoarea perioadă, cu participarea liderilor opoziției Maia Sandu și Andrei Năstase.

Comitetul a fost creat după anularea abuzivă a alegerilor din Chișinău, câștigate de liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

 Instanța aservită a decis ieri să mențină deciziile Judecătoriei Chișinău, Centru, și a Curții de Apel Chișinău și a respins validarea mandatului obținut de Andrei Năstase.

Argumentul de bază al justiției controlate de Plahotniuc a fost un video plasat de către Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook în ziua alegerilor, prin care a îndemnat alegătorii să iasă la vot. Deși Năstase nu a sugerat pentru cine ar trebui să voteze cetățenii, instanța a considerat că acesta a făcut agitație electorală.

Hotărârea a fost luată de către completul de judecători controversați Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh. De la începutul ședinței, avocatul primarului ales a cerut recuzarea completului de judecători, dar solicitarea a fost respinsă.

Judecătorii au anulat alegerile în pofida protestelor de amploare, dar și a criticilor dure venite de la partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Departamentul de Stat al Statelor Unite, Uniunea Europeană, dar și misiunile diplomatice acreditate la Chișinău și-au arătat îngrijorarea față de anularea alegerilor câștigate de Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. CIRC ÎN TRAMVAI CU CAPUL MAFIEI MOLDOVENEȘTI PLAHOTNIUK

  Capul mafiei moldovenești, oligarhul uzurpator, fățarnic, viclean și minciunos Plahotniuk se jură că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Oricât nu ne-ar părea de absurd sau că acest lucru s-ar produce pe altă lume sau de altă planetă, dar capul mafiei moldovenești, oligarhul
  uzurpator, fățarnic, viclean și minciunos Plahotniuk susține că nici mai mult și nici mai puțin, da „decizia de invalidare a alegerilor devine un precedent periculos pentru toate partidele, inclusiv pentru PDM”, adică inclusiv și pentru brigada lui de mafioți, ca și cum acest așa numit de
  mafiozi „precedent periculos” nu s-ar fi produs la comanda lui și de justiția capturată de el, capul mafiei, Vlad Plahotniuk.

  Ca și cum nu el, capul mafiei moldovenești, oligarhul uzurpator, fățarnic, viclean și minciunos Plahotniuk care a capturat justiția, apoi a capturat Parlamentul și și-a făcut Guvern de buzunar, a schimbat sistemul electoral în unul foarte convenabil lui și mafiei lui, folosind Parlamentul capturat, iar acum cu justiția capturată a anihilat votul chișinăuienilor de frica primarului antioligarhic ales de aceștea, n-ar ști acum nimic de aceste nelejiuiri? Păi chișinăuienii de asta și l-au ales pe Andrei Năstase primar
  general pentru că acesta se declara viitor primar antioligarhic și sperau ca astfel să se elibereze de îmbrățișarea înădușitoare a mafiei.

  Oricât n-ar părea de straniu, dar acum capul mafiei moldovenești, oligarhul uzurpator, fățarnic, viclean și minciunos Plahotniuk încearcă s-o facă pe un fel de Ivanușka Duraciok, care n-ar înțelege gravitatea celor întâmplate,
  absolut datorate uzurpării justiției prin complotul lui mafiot. „Este dreptul oamenilor să protesteze liber”, – ne spune cu cinism capul mafiei moldovenești, oligarhul uzurpator, fățarnic, viclean și minciunos Plahotniuk.
  „Te-am vedea noi în coșciug sau în cel mai bun caz la închisoare pentru așa drepturi” – îi răspundem noi, ca și cum noi am fi mers la vot pentru ca acum capul mafiei moldovenești, oligarhul uzurpator, fățarnic, viclean și minciunos Plahotniuk să ne spună cu atâta cinism de mafiozi, că „Este dreptul oamenilor să protesteze liber”.

  Nu există nici cele mai mici dubii, că invalidarea alegerilor de Judecătoria Chișinău, Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție este opera nemijlocită a capului mafiei moldovenești, oligarhul uzurpator, fățarnic, viclean și
  minciunos Plahotniuk. Pentru ca batjocura să fie completă, ca răspuns acuzațiilor care i se aduc, capul mafiei răspunde cinic, că „a cerut juriștilor săi să analizeze legile invocate de instanțe în deciziile lor”. Mai pe scurt,
  JUDECĂTORILOR statului capturat le-a cerut să invalideze alegerile, iar JURIȘTILOR proprii să analizeze legile invocate de instanțe în deciziile lor.

  Despre fotbal se spune că acesta este un joc între două echipe dintre care întotdeauna câștigă Germania. Dar despre viața moldovenească să spui că ea este un joc în care tot timpul câștigă Plahotniuk este prea de tot. Mai devreme sau
  mai târziu răbdarea proverbială a moldoveanului se va termina și în mod sigur, că nu va câștiga Plahotniuk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri