-2.3 C
Chișinău
marți, 6 decembrie, 2022

Comisia juridică a dat aviz favorabil pentru reţinerea şi arestarea lui Dan Şova

Must read

Comentarii recente

DAN SOVAComisia juridică a Senatului a votat favorabil, miercuri, cu şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea senatorului Dan Şova. Şova a spus, după audierea în comisia juridică, unde şi-a apărat cauza în faţa colegilor jurişti, că nu doreşte să facă declaraţii, şi că singurul lucru pe care doreşte să îl transmită este că ”a spus numai adevărul în comisie şi în plen va face la fel”.

Preşedintele comisiei juridice, Cătălin Boboc a declarat la finalul şedinţei că votul a fost unul favorabil cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a senatorului Dan Şova, înregistrându-se şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă.

”Astfel, vom transmite plenului Senatului raportul favorabil în privinţa solicitării DNA”, a menţionat Cătălin Boboc.
Preşedintele comisiei juridice a menţionat că nici comisia şi nici plenul nu fac arestări. ”Asta nu înseamnă că va veni duba DNA în faţa scărilor Senatului, ca să aresteze pe cineva”, a adăugat Boboc, precizând că este vorba despre un act procedural, cu care Parchetul merge la instanţă, iar instanţa este singura care decide în privinţa solicitării Parchetului.

”Mă bucur că aceasta a fost soluţia comisiei, sper ca aceasta să fie şi soluţia plenului, pentru că, altfel, am bloca posibilitatea instanţei de a nu aproba cererea de arestare”, a mai declarat preşedintele comisiei juridice.

El a mai spus că Parlamentul exprimă doar un punct de vedere.

”Nu aş vrea să mai rostogolim această idee că Parlamentul, sau blochează, sau încuviinţează ceva”, a adăugat senatorul liberal, precizând că ”procedura privind arestarea preventivă a lui Dan Şova poate continua, iar acest lucru nu înseamnă că Şova este vinovat, nici că trebuie sau nu să fie arestat, ci că procedura măsurii preventive poate continua”.

Cătălin Boboc a mai arătat că nu poate anticipa ce se va întâmpla la plen, pentru că ”fiecare coleg va vota cum consideră”, şi a ţinut să menţioneze că toţi senatorii pot să studieze dosarul, până când raportul va fi introdus la plen.

Întrebat dacă îl consideră vinovat sau nevinovat, Boboc a răspuns: ”Eu cred că domnul Şova are toate şansele, în faţa instanţei, singura în măsură să aprobe sau să respingă cererea procurorilor, să primească o soluţie favorabilă dumnealui”.

Sursa:mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri