0.4 C
Chișinău
duminică, 23 ianuarie, 2022

Comisia de la Veneţia, un nou AVIZ cu privire la schimbarea sistemului electoral din RM: Recomandări fundamentale NU au fost respectate // DOC

Must read

Comentarii recente

Comisia de la Veneţia şi Biroul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR) regretă faptul că autorităţile de la Chişinău le-au ignorat recomandările şi au aprobat implementarea sistemului electoral mixt. Instituţiile internaţionale au emis astăzi un nou aviz cu privire la legislaţia electorală din ţara noastră.

În avizul din iunie 2017, Comisia de la Veneţia şi ODIHR au subliniat lipsa unui consens privind aprobarea sistemului electoral mixt şi riscul ca unii candidaţi să poată dezvolta legături sau să fie în mod nejustificat influenţaţi de oameni de afaceri sau de alţi actori care îşi urmăresc propriile interese.

„Recunoscând decizia suverană a deputaţilor moldoveni cu privire la sistemul electoral, s-a recomandat să nu se modifice sistemul electoral în actualul context din RM. Comentariile formulate în avizul din 2017 sunt încă valabile, iar Comisia de la Veneţia şi ODIHR regretă că această recomandare fundamentală nu a fost respectată. Rămâne de văzut cum va fi implementat sistemul mixt în practică la viitoarele alegeri”, se spune în noul aviz.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri