19.4 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Cine va vota și cine nu va vota pentru candidatul lui Timofti?

Must read

Comentarii recente

67736Vlad Filat a declarat ieri seara, imediat după ce președintele Nicolae Timofti a anunțat că el este candidatul, că începe negocierile cu fracțiunile și grupurile parlamentare. Democrații îi pun condiții lui Vlad Filat, liberalii exclud tranșant susținerea acestei candidaturi, iar neafiliații se mai gândesc.

„De  dragul numelui n-o să-l votăm pe Vlad Filat. Trebuie să ne convingă că va veni cu o echipă de profesioniști și va elucida lacunele de dinainte”, a declarat liderul democraților Marian Lupu.

Mihai Ghimpu pune la îndoială că Parlamentul îl va vota pe Vlad Filat. „Noi nu vrem să compromitem procesul de integrare al ţării în Uniunea Europeană. Nu vrem ca anul 2014 să fie echivalent cu anul 1994. Iată de ce PL nu îl va susţine pe candidatul desemnat de preşedintele Timofti”, a declarat Ghimpu.

Despre liberali, Igor Dodon a remarcat astăzi, că cel mai probabil vor  merge în opoziție. Cît despre decizia președintelui, socialistul afirmă că „este un personaj docil şi ermetic, care nu se poate ridica mai sus de interesele unor lideri din AIE”. Dodon nu vede rostul de a-l vota pe cel, căruia acum cîteva săptămîni i-a acordat vot de neîncredere. ”În două-trei săptămâni Filat nu s-a schimbat, iar un nou Guvern, condus după aceleaşi clişee, nu va deveni nici mai profesionist, nici mai responsabil, nici mai puţin corupt”, subliniază liderul socialist, însă menționează că va anunța decizia finală după ce va discuta cu partidul său.

Deputatul neafiliat Mihai Godea, susține că  „poziția noastră rămâne neschimbată. Noi am votat pentru demiterea unui Guvern corupt și nu văd cum să votăm aburcarea la putere a aceluiași prim-ministru. Probabil că noul Guvern va fi reeditat într-o proporție foarte mare. Eu nu mă joc de-a politica și nici de-a țara”.

Neafiliații Vadim Mișin și Sergiu Sîrbu încă se gîndesc și vor decide după ce vor purta consultări cu premierul în exercițiu.

Timp de 15 zile, Vlad Filat urmează să se întîlnească cu toate fracțiunile parlamentare pentru a aduna numărul de voturi necesare pentru a fi reînvestit în funcția de prim-ministru. Amintim că pe 5 martie, Guvernul Filat 2 a fost demis, asta după ce 54 de deputați au votat moțiunea de cenzură inițiată de Partidul Comuniștilor.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

4 COMENTARII

  1. Farsă, nu alta!? Mai degrabă Ghimpu a vrut să spună:-„Noi nu vrem să compromitem procesul de hoţie, de raidere, de jaful poporului, fărădelegile, începute de Compatriotul, colegul, amicele, confratele, bun prietenul şi aliatul nostru – Plahotniuc. Noi nu vrem ca anul 2014, să-i aducă lui Plahotniuc ( natural şi nouă), mai puţin venit, decît a.2012. Filat tare ne mai încurcă afacerile noastre. Iată de ce noi nu-l vom vota!

  2. Cu adevărat. Ghimpu, Lupu; Plaha şi mulţi, mulţi mafioţi, vor un prim ministru mut, orb şi surd, ca să nu vadă, să nu audă şi să tacă, cînd aceşti afacerişti (nicidecum-politicieni), vor fura, vor mai împuşca vreun cetăţean, vor face raidere, vor jefui poporul, vor promova haosul etc.etc.

  3. Mă uit eu la acest Ghimpu şi de la o poştă văd că el nu este curat moldovan, ci, mai degrabă, o corcitură de moldovan+jidan. Nu înzădar este aşa hapsin la bani şi putere şi trădător de neam.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri