23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

„Chinurile” numirii lui Mihai Poalelungi în fruntea CSJ. Replici tăioase și protestatari la ședință

Must read

Comentarii recente

andrei csmZeci de persoane care susțin că sunt împotriva capturării sistemului judiciar au protestat în această dimineață în fața Consiliului Superior al Magistraturii, împotriva intenției acestuia de a-l alege pentru un nou mandat de președinte al Curții Supreme de Justiție pe Mihai Poalelungi.
Chiar dacă și-au dorit să asiste la ședință, protestatarii au fost opriți să intre în clădire, accesul fiind oferit doar reprezentanților presei și liderilor protestatarilor.

Criticile și acuzațiile la adresa lui Poalelungi au curs gârlă atât din partea protestatarilor, cât și a unor membri ai CSM.

„Candidatul este compromis”, încerca să convingă membrii CSM consilierul municipal Ilian Cașu.

„Domnilor membri ai CSM, anulați concursul”, insista liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

andrei csm1Ultimul a prezentat și o probă potrivit căreia, în 2010, Mihai Poalelungi ar fi purtat o corespondență electronică cu omul de încredere al lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, privind Partidul Național Liberal.

„O foaie xerox nu reprezintă o probă. Haideți să discutăm lucruri reale”, a sărit președintele CSM, Victor Micu, în apărarea lui Poalelungi.
„Aștept să îmi trimiteți informația și pot să vă asigur că o vom examina”, a spus pe un ton calm procurorul general Corneliu Gurin, întrebat de ce Procuratura Generală nu vrea să se autosesizeze în acest caz.

Întrebarea despre corespondența cu Damir pare să îl fi deranjat pe Poalelungi, care a părăsit sala de ședințe a CSM și nu a mai revenit.
Ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a fost întrebat de ce numele lui Poalelungi nu se regăsește în lista judecătorilor de la care statul intenționează să recupereze prejudiciile suportate urmare a dosarelor pierdute la CEDO.

raducan poalelungi„Pot să vă asigur că această listă este mereu în lucru și va fi analizat și numele domnului Poalelungi”, a declarat oficialul, răspunsul său fiind huiduit de protestatari.
Dezbaterile aprinse din sala de ședințe a CSM s-au produs pe fundalul protestelor de afară. „Vrem justiție curată!”, „Plahotniuc, ia-ți mâna de pe Curte”, „Miliardul înapoi, Poalelungi – la gunoi”.

Profesorii universitari, membri ai CSM, au evitat să se implice în discuții, urmărind tăcuți schimbul de replici dintre Poalelungi, Micu, Gurin și Cebotari, pe de o parte, și membrii CSM Tatiana Răducan, Dumitru Visternicean și protestatari, pe de altă parte.

Sursa:ziarulnational.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri