-3.9 C
Chișinău
joi, 20 ianuarie, 2022

Cea mai mare lingură din lume este în România

Must read

Comentarii recente

mester_size1Un meşter popular dintr-o localitate din România vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai mare lingură din lume.

Ion Rodoş lucrează de o săptămîna la o lingură de lemn de 18 metri lungime. Ideea sculptării unei linguri uriaşe i-a venit directoarei centrului cultural din Mioveni, România.  Pentru ca să finalizeze lucrările, meşterul mai are nevoie de două săptămîni, iar cînd va fi gata speră ca numele lui să ajungă în Cartea Recordurilor.

Lucrările se desfăşoară în faţa Centrului Cultural din Mioveni, iar echipa ce lucrează la acest proiect s-a deplasat special într-o pădure de unde s-au  adus doi arbori de tei din care va fi făcută lingura. Meşterul Rodoş  vrea ca lucrarea sa să fie de o lungime nemaiîntîlnită, dar și frumoasă, care va fi încrustată cu motive populare româneşti. Lingura va fi amplasată la muzeul etnografic Constantin Năstase, în exterior întrucît este mai înaltă decît muzeul și va fi un obiect de artă.

Recordul actual îl deţine India cu o lingură de 12 metri lungime, cu un metru şi 7 centimetri  lăţimea, cea mai mare la cauş.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri