16 C
Chișinău
marți, 17 mai, 2022

Carpov: Decizia Tiraspolului nu este privită cu ochi buni în mediul Federației Ruse

Must read

Comentarii recente

transistri-300x225Decizia Tiraspolului de a prelua treptat legislația rușilor nu este privită cu ochi buni nici de Moscova. Potrivit vicepremierului pentru Reintegrare, Eugen Carpov sunt mai multe confirmări verbale în acest sens. Deocamdată autoritățile de la Kremlin n-au oferit un răspuns oficial la demersurile vicepremierului moldovean.

„Cei de la Tiraspol nici în perioada sărbătorilor de iarnă nu opresc activitatea în direcția producerii unor evenimente care vin în contradicție cu toate acțiunile prin care încercăm să reglementăm conflictul transnistrean. Să adopți asemenea decizii fără o poziție a statului care elaborează și aprobă legislația proprie, mă refer la Rusia, este un act împotriva acestui stat. Am adresat, pe canalele diplomatice, demersuri oficiale Ministerului rus de Externe, prin care le-am solicitat opinia referitor la aceste inițiative. Nu am primit un răspuns în scris, dar avem confirmăm verbale că decizia Tiraspolului nu este privită cu ochi buni în mediul Federației Ruse. Vom solicita ca poziția Rusiei să fie clară, publică și să fie auzită și de cei de la Tiraspol”, a declarat Eugen Carpov.

Menționăm că zilele trecute, Evghenii Șevciuk a anunțat că Tiraspol a votat în primă lectură un proiect de modificare a constituției cu scopul de a integra populația transnistriană în spațiul Federației Ruse.

„Prima etapă va fi cea mai ușoară. Pe teritoriul Transnistriei vor fi aplicate legile Federației Ruse, care necesită o îmbunătățire mai puțină. Mă refer la legislația cu privire la dreptul civil. A doua etapă prevede proiectele de lege care cer reorganizarea unor autorități publice. Ultima etapă presupune unificarea completă a legislației transnistrene cu cea rusă și intrarea republicii în componența Rusiei”, a informat așa – numitul ministrul al Justiției, Alexandru Chisnicean.

Inițiativa trebuie votată în trei lecturi.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri