-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Camere special amenajate pentru audierile minorilor

Must read

Comentarii recente

Doar-in-2009--Salajul-a-avut-14-copii-chinuiti-de-violente-in-familieVictimele violenței, al traficului de ființe umane, precum și martorii infracțiunilor, cu vîrsta pînă la 14 ani, vor fi audiați în încăperi special amenajate, conform standerdelor internaționale, în mai multe procuraturi din țară. Proiectul face parte din Strategia de Reformă a Justiției pentru 2013.

Camerele de audieri vor fi o combinație de cel puțin două încăperi separate, spațiu confortabil. În conformitate cu legislația procesual – penală, încăperile vor fi dotate cu microfoane, camere video și echipament audiovizual pentru înregistrarea clară a audierilor. Acestea se vor afla în sediile Procuraturilor din Anenii Noi, Cahul, Leova, Ocnița, Soroca, Orhei și Călărași. De asemenea, se asigură şi măsuri de pregătire: discuţii prealabile, limitarea condiţiilor disconfortabile.

Precizăm că principiile justiției prietenoase copiilor prevede ca minorii să fie audiați în încăperi special amenajate pentru a evita confruntarea directă a copilului cu abuzatorul.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri