4.4 C
Chișinău
miercuri, 7 decembrie, 2022

Cafea gratis pentru o oră fără mobil sau laptop

Must read

Comentarii recente

s560x316_cafea-4Ca să-i facă pe clienţi să socializeze direct, faţă în faţă, şi să nu mai stea pe internet chiar şi atunci când vin cu prietenii la o cafea sau la un suc, patronii unei cafenele din Oradea au pus la punct o ofertă: renunți o oră la telefonul mobil şi la laptop și primești cadou o cafea. Pentru ca nimeni să nu fenteze sistemul, clienții trebuie să închidă aparatele și să le lase la bar, scrie digi24.ro.

„Cred că principala diferență este accea de a fi prezent și de a face aceea socializare despre care se vorbește. Fie că e vorba la o cafea sau la un pahar de vorbă. E total impersonal să trimiți un sms pentru a comunica sau să scrii un email,” spune specialistul în comunicare Mihai Dacin.

Pentru a-i convinge pe oameni să scape de această meteahnă, patronii unei cafenele din Oradea au pregătit o ofertă pentru cei pregătiţi de socializare ca-naintea epocii digitale.

„Interacțiunea dintre cei care stau la masă se pierde. Vreau ca intercațiunea asta să se petreacă offline pentru că ne aflăm într-un spațiu public și văd din ce în ce mai mult persoane care își găsesc

refugiul în mediul online”, spune patronul cafenelei, George Staicu.

Iniţiativa a prins în rândul clienţilor. Cu telefoanele rămase la bar şi cu prietenii şi o cafea caldă în faţă, discuţiile se leagă mai uşor.

„Nu te mai uiți la ceas, nu te mai uiți dacă ai primit mesaj, e cumva mai relaxant,” spune un client, Zoltan Dadai.

„E deprimant să intri într-un local să vezi la mese câte 3-4 oameni cu sucul, cafeaua în față și cu nasul în telefon butonând de zor,” spune un alt client, Ciprian Alexe.

Cafeaua gratuită este primul pas făcut de patronii localului, care în descursul anului vor să schimbe radical situația și să îi facă pe oameni să comunice din nou atunci când se văd. În Brazilia, de exemplu, sunt localuri care au halbe de bere astfel concepute încât să stea drepte pe masă, doar puse pe telefonul mobil, citează sursa.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri