-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Au început repetițiile pentru BAC

Must read

Comentarii recente

02_examen_bac_19_79026100 Elevii din clasele a XII-a din toată țara au intrat în perioada pretestărilor. Testele pe care le vor susține vor demonstra nivelul de pregătire pentru Bacalaureat. Anul acesta, examenele de BAC vor fi organizate și desfășurate conform prevederilor noii metodologii.

În perioada de pre-BAC, 1-12 aprilie, elevii vor face cunoștință cu modelul testelor, a procedurii de desfășurare a examenelor de Bacalaureat și își vor verifica gradul de pregătire intelectuală pentru această sesiune. Testele vor putea fi vizualizate pe pagina web a Agenției de Asigurare a Calității.

Potrivit Metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor de Bacalaureat, urmează să se instaleze sistemul de supraveghere video, care va determina imediat dacă o cameră nu înregistrează și va semnala. “Dacă vor fi semnale că lucrarea a fost copiată, ori au fost anumite nereguli, comisia de examinare are dreptul să anuleze examenul. Mizăm pe faptul că acest sistem va depista foarte ușor dacă cei implicați nu și-au exercitat funcțiile corespunzător”, remarcă viceministrul educației, Igor Grosu.

Anul acesta, elevii vor fi obligați să semneze o declarație pe propria răspundere prin care vor confirma că nu vor folosi în timpul examenului materiale interzise cum ar fi: tabele, manuale, dicţionare, ceruză, notiţe, calculatoare de buzunar, telefoane mobile, stație de emisie-recepție a informației.

În sesiunea 2013, vor susține examene de bacalaureat 28.497 de candidați în 100 de centre – 30 de centre în municipiul Chișinău și 70 în țară. Pentru pregătiri se vor cheltui 12 milioane de lei.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri