26.1 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Andrei Năstase: „Un candidat susţinut de Plahotniuc doar proeuropean nu este; Să-şi ţină mărul otrăvit pentru sine şi partenerul său, Dodon”

Must read

Comentarii recente

Un candidat susţinut de Vladimir Plahotniuc doar proeuropean nu este şi, cu atât mai puţin, antioligarhic. Este reacţia preşedintelui Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, care l-a îndemnat pe şeful PD „să-şi ţină mărul otrăvit pentru sine şi partenerul său, Dodon”.

Declaraţia candidatului Platformei DA la alegerile pentru Primăria Chişinău vine după ce Plahotniuc a anunţat astăzi că PD nu va înainta un candidat la alegerile pentru funcţia de primar al capitalei şi că va „susţine” un candidat comun al forţelor de dreapta.

„Cea mai bună glumă pe care am auzit-o azi vine de la Plahotniuc. Oligarhul-păpuşar ne spune că va susţine un candidat unic al forţelor pro-europene. Omul e de un cinism şi fariseism greu de egalat. Un candidat susţinut de Plahotniuc doar pro-european nu este şi, cu atât mai puţin, antioligarhic. La fel cum a făcut în campania prezidenţială când l-a retras pe Lupu şi l-a susţinut pe ascuns, cu toate resursele, pe Dodon, aşa încearcă şi acum”, a declarat Andrei Năstase.

„Să-şi ţină mărul otrăvit pentru sine şi partenerul său, Dodon. Mizez pe sprijinul tuturor cetăţenilor acestei ţări, inclusiv al celor care, de voie sau de nevoie, se mai află în partidul pe care l-a capturat, sătui şi ei de Plahotniuc ca de hrean”, a adăugat liderul Platformei DA.

Scenariul pus la cale de PD este tras la indigo cu cel din alegerile prezidenţiale din 2016. „Mărul otrăvit” –  aşa a fost calificat de comentatorii politici decizia de atunci a PD de a-l scoate din cursa prezidenţială pe Marian Lupu.

Într-un briefing în care Lupu a ieşit însoţit de oligarhul Plahotniuc, cei doi au anunţat că merg la acest gest în numele integrării europene RM, după ce sondajele de opinie au arătat că Maia Sandu are mai multe şanse să-l învingă pe candidatul prorus, Igor Dodon, în turul doi.

Experţii politici spuneau că o asemenea declaraţie din gura celui mai odios şi corupt oligarh din istoria RM nu putea să aibă alt scop decât denigrarea Maiei Sandu prin asocierea cu regimul Plahotniuc, iar, în rezultat, propulsarea lui Dodon în funcţia de preşedinte din primul tur. Or, în timp ce Plahotniuc pretindea că o susţine pe Maia Sandu, holdingul său media continua să o atace, iar primarii PD erau instruiţi să facă agitaţie pentru Dodon.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. ADICĂ CUM VINE ASTA DEBILO, PLAHOTNIUCIKĂ „VANIUCIKĂ” RAIDERISTĂ, CĂ NU VREAI ALEGERI?

  Trăiești în Europa democratică sau în obscurul asiatic fanariot de rahat al monstrului mancurt Dodon? Cum vine asta debilo, plahotniucikă „vaniucikă” raideristă Silvia Raider
  (Radu), că nu vreai alegeri municipale? Da de data aceasta chiar mai scos din sărite! Și puțin îmi pasă de cenzura voastră de rahat de la ZDG! Cum bre oameni buni, mai întâi
  fără alegeri municipale, apoi fără alegeri parlamentare și apoi în „raiul” autocrat cu șantaj, mită și tot felul de șmecherii al oligarhului uzurpator Plahotniuk? Să-ți zmulgi
  de ciudă ultimele fire nenorocite din șevelură de pe capul tău moldovenesc, nu altceva.

  Și „vaniucika” plahotniucika asta autocrată „democrată”, raiderul primar general interimar de Chișinău Silvia Raider (Radu) a absolvit Universitatea din Navarra⁠, facultatea Managementul Afacerilor, Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Drept și cea de Limbi Străine, cât și Academia de Administrație Publică de pe lângă Guvernul RM, facultatea Relații Internaționale? Și nicăieri n-a auzit, că primarul
  general al unui municipiu cu peste 700 mii de locuitori trebuie să fie ales de votul popular? Chiar nu știai asta? De ce ai mai stricat aierul în atâtea auditorii din atâtea facultăți din Moldova și în Spania, dacă n-ai fost în stare să reții, măcar atâta lucru?

  Înainte de a fi propulsată „raider”, adică „raiderizată” în fotoliul de primar general interimar la primăria Chișinăului ai trecut vreun control medical în afară de cel genecologic? Sigur, că fotoliul de primar general al Chișinăului nu-i fotoliu de cosmonaut, dar anumită integritate mintală se cere și aici. Ba chiar mai mult cosmonauții pot să-și permită să urle pe note înalte ca nebunii, că acolo în cosmos totuna nu-i aude nimeni, dar la primărie sunt oameni și țipetele pe note înalte pe unii pot să-i bage în sperieți.

  Și bine dnă „raideristă”, le ceri tuturor politicienilor să nu folosească alegerile locale anticipate pentru a-și instala din nou partidele în Primăria Chișinău. Dar pe mâna cui să lase primăria municipiului Chișinău? Pe mâna unui raider propulsat de oligarhul uzurpator Plahotniuk, care tot este șeful unui partid așa zis democrat, dar de fapt autocrat? Oare n-o să fie mai corect ca primarul general al municipiului să fie ales în urma votului exprimat democratic și corect de toți locuitorii urbei? Apropo, chestia asta cu „…toți politicienii sunteți o apă și-un pământ” este un plagiat și aparține debilului cela politician ratat Sergiu Mocanu, care umbla cu lozinca „Jos Mafia!” și a ajuns până la urmă jos el.

  Și totuși dumneata, dnă raideră Silvia Raider (Radu), cu multiplele facultăți absolvite de dumneata, poți încă aduce un mare folos poporului moldovenesc. Trebuie doar să citești un ciclu de lecții la tema „Nocivitatea raiderilor în organizațiile publice” și poporul moldovenesc îți va rămâne recunoscător în vecii vecilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri