4.2 C
Chișinău
duminică, 28 noiembrie, 2021

Andrei Năstase şi Maia Sandu, la întrevedere cu premierul României; Ce a discutat Dacian Cioloş cu liderii opoziţiei de la Chişinău

Must read

Comentarii recente

Andrei MaiaPrim-ministrul român, Dacian Cioloş, care se află în prima vizită oficială în Moldova de la preluarea mandatului de premier, a avut la Chişinău o întrevedere şi cu liderii partidelor de opoziţie.

După întâlnirea cu oficialul român, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, au declarat că discuţiile s-au axat pe situaţia din Republica Moldova, riscul fraudării alegerilor prezidenţiale din toamnă, precum şi pe îngrijorările că banii oferiţi cu împrumut de România ar putea ajunge în buzunarul Partidului Democrat.

„Ne-am exprimat îngrijorarea că aceste alegeri pot fi fraudate şi ne-am exprimat îngrijorarea că aceşti bani oferiţi de România ar putea să fie folosiţi de către partidul de la guvernare şi mă refer aici la Partidul Democrat. Personal, mi-am exprimat regretul că împreună cu aceşti bani n-a venit şi DNA-ul, să vadă ce se va întâmpla cu aceşti bani şi ce s-a întâmplat şi cu alţi bani care au venit din UE şi SUA”, a precizat Andrei Năstase, menţionând că „îngrijorările au fost văzute ca fiind reale”.

„Am discutat despre situaţia din Republica Moldova. Am vorbit despre cum se văd lucrurile de la Chişinău şi dacă există anumite diferenţe faţă de cum se vede situaţia de la Bucureşti. Ne-am exprimat anumite îngrijorări în raport cu modul în care se pregăteşte şi această campanie electorală, pentru că sunt mai multe lucruri care indică asupra faptului că această guvernare nu-şi doreşte organizarea în mod corect a alegerilor. Şi am vorbit despre importanţa unor relaţii foarte bune între Republica Moldova şi România şi cum poate fi îmbunătăţită conlucrarea”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu.

În cadrul întrevederii, s-a discutat şi despre propaganda mediatică, „susţinută de cei care pretind că fac integrare europeană”, a spus Andrei Năstase. Totodată, a precizat liderul Platformei DA, oficialităţile de la Bucureşti au dat asigurări că vor urmări ce se întâmplă cu banii veniţi de la contribuabilii români.

„Am făcut un apel către prim-ministru şi cei care îl însoţeau, că ar trebui să se facă investiţii în domenii importante în RM, ar fi bine ca mai multă presă din România să fie prezentă aici, ca presa de investigaţie, care nu mai este luată în seamă de guvernarea RM, să fie ajutată şi stimulată. Care vor fi reacţiile, vom vedea pe viitor”, a mai spus Năstase.

„Cât priveşte candidatul unic, decizia noastră de a participa la alegerile din această toamnă cu un candidat comun a fost salutată de prim-ministrul Cioloş”, a punctat liderul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri