Totodată, Andrei Năstase spune că „a doua mare direcție care decurge din viziunea noastră despre viitorul orașului va fi asigurarea unei infrastructuri de mobilitate adecvată unei capitale moderne, de secol 21. Iar aceasta înseamnă: transport public rapid și sigur, drumuri și trotuare bune, parcări publice suficiente, spații pietonale și piste pentru bicicliști, accesibilitate pentru persoane cu nevoi speciale, dar și legături aeriene care să faciliteze contactul rapid și la prețuri accesibile cu exteriorul țării”.

În context, candidatul unic al forţelor antioligarhice la alegerile din capitală a făcut o promisiune: „Niciodată nu voi fi primarul corupților, primarul schemelor dubioase, privatizărilor ilegale, primarul unei găști oligarhice așa cum se întâmplă în momentul de față. Voi fi primarul oamenilor, primarul tuturor locuitorilor indiferent de opțiunile politice sau geopolitice”.

Vedeţi mai jos şi alte declaraţii făcute de Andrei Năstase:

Voi da aici un singur exemplu de problemă și anume transportul public aflat în continuă degradare. Chișinăul are nevoie de reformarea fundamentală a acestui sector și aplicarea strictă a normelor de siguranță rutieră.Prin toate aceste măsuri, obiectivul urmărit e să reducem la jumătate timpul de deplasare cu transportul public indiferent de destinație, în condiții de siguranță și confort. Dar confortul și mobilitatea noastră nu sunt posibile fără a asigura chișinăuienilor condiții pentru creșterea bunăstării materiale prin dezvoltarea economică a orașului.

Încurajarea și susținerea mediului de afaceri înseamnă mai multe locuri de muncă, salarii mai mari, mai mulți bani în bugetul public, servicii publice de mai bună calitate, înseamnă mai multă siguranță și predictibilitate în viețile tuturor.

Nimic din toate acestea nu sunt posibile însă fără o administrație eficientă, credibilă și integră.

De aceea, printre prioritățile noastre se numără și crearea unei echipe de profesioniști dedicați, selectați pe criterii de integritate, cu competențe relevante realizării prezentului program și posturilor din organigrama nou formată.

Sursa:jurnal.md