23.7 C
Chișinău
duminică, 26 iunie, 2022

Andrei Năstase: „Nu am renunţat la ideea utilizării mijloacelor legitime pentru a anula votul mixt şi am expediat repetat solicitarea ca Parlamentul să stabilească data referendumului legislativ”

Must read

Comentarii recente

Platforma Demnitate şi Adevăr nu a renunţat la ideea utilizării tuturor mijloacelor legitime pentru a anula implementarea sistemul electoral mixt. Declaraţia a fost făcută de liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

Totodată, preşedintele Platformei DA spune că expediat repetat solicitarea ca Parlamentul să stabilească data unui referendum legislativ privind anularea legii de modificarea Codului electoral.

„Precizez că nu am renunţat la ideea utilizării tuturor mijloacelor legitime pentru a anula votul mixt. Având în vedere evoluţiile de ultimă oră, inclusiv iniţiativa lansată de societatea civilă cu privire la organizarea unui referendum legislativ pentru anularea votului mixt, ţinând cont că acesta necesită efort şi sacrificiu uman şi financiar suplimentar din partea cetăţenilor, am expediat repetat solicitarea ca Parlamentul să stabilească, în conformitate cu cerinţele Codului Electoral, data unui referendum legislativ pe subiectul anulării legii privind modificarea Codului electoral, adoptată hoţeşte la 20 iulie 2017”, a menţionat Andrei Năstase.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul interviului „Anul 2018 va fi unul al marii schimbări sau va fi unul pierdut” pentru curentul.md.

„Principalul indicator de degenerare continuă a situaţiei economico-sociale din republică este accelerarea exodului populaţiei. Guvernarea hidoasă continuă să-şi alunge cetăţenii din ţară, şi în loc să se îngrijească de crearea condiţiilor decente de trai acasă, se grăbeşte chiar să faciliteze exodul prin crearea multiplelor agenţii de asistenţă pentru viitorii emigranţi. Pe acest fundal sumbru tandemul Plahotniuc – Dodon a hotărât să schimbe sistemul electoral, astfel încât criza profundă, multidimensională să fie perpetuată, iar cei care au provocat-o să rămână la guvernare, protejându-şi astfel averile dobândite ilicit”, a adăugat liderul DA.

Amintim că  Platforma Demnitate şi Adevăr a anunţat că susţine iniţiativa societăţii civile privind iniţierea unui referendum legislativ pentru anularea sistemului electoral mixt.

„Platforma Demnitate şi Adevăr consideră referendumul drept un mijloc constituţional de manifestare directă a democraţiei, la care apelează şi va apela cu încredere atunci când interesele ţării şi ale oamenilor o cer. Salutăm şi susţinem demersul civic al reprezentanţilor domeniului asociativ şi considerăm binevenită iniţiativa acestora de a pune presiune pe guvernarea antipopulară şi coruptă, inclusiv prin intermediul referendumului legislativ cu efecte juridice imediate”, a declarat anterior liderul Platformei DA.

Totodată, Andrei Năstase a îndemnat oamenii „să-şi exercite drepturile cetăţeneşti, prin implicarea directă în acest exerciţiu democratic de consolidare şi apărare a democraţiei şi a statului de drept, împotriva derapajelor autoritare ale guvernării hibrid Plahotniuc-Dodon”.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. DOLARY UȘLI V KITAI… TOLIKO TY NE ULETAI…

  De ce tocmai în China? Fiindcă în China nici un “deadecika” Kroll nu poate să-i caute. Ar fi fost mai sigură Coreia de Nord. Dar, dă Doamne “bietului” evreu mintea cea de pe urmă. Dar și așa nu-i rău. Cu un așa protector puternic ca stăpânul justiției moldovenești “korotyșka” uzurpator Plahotniuk, poți cât de cât dormi liniștit. Chiar, dacă uneori te trezești ud leoarcă cu coșmarul, că iești în penitenciarul № 13 și te scarpină pe tine sub burtă concomitent câțiva “zdrahoni”, așa cum o scarpini tu pe Jasmin, când ai dispoziție.

  Dar te trezești, coșmarul a tecut. Jasmin “murlâcaet”, ca o pisicuță neastâmpărată alături de tine. Te ștergi de transpirația rece și schimbi lingeria, dacă este nevoie.
  Apoi beai un păhar de vin alb rece pe stomacul gol, că după așa coșmar strașnic se poate și cânți: “Dolary ushli v Kitai… Toliko ty ne uletai…”. Trebuie să le mai dau un concert boilor ăștora “maldavinești” cu Stas Mihailov să le mai cânte o dată “Juravli ushli v Kitai…”. Poate vor înțelege până la urmă, că cocorii sunt dolarii lor. Băi, da ce grei de cap mai sunteți, voi moldovenii. Nu degeaba înfulecați, ca nebunii “mamalyșka” voastră!

  “Dolary ushli v Kitai… Toliko ty ne uletai…” Care Kitai, bre amatori de cârnăciori, turte dulci și croasanți gratis? Oare eu nu sunt fiul lui Miron Shor? Dacă-i trimiteam în Kitai nu-i mai vedeam, că nu-s cocori să se întoarcă de bună voie. Da cu croasanții chiar v-am tras-o bine. I-a meșterit baba Țâlea în poiata ei de la capătul Orheilor. Da voi ce-ați crezut? Că fiul lui Miron este atât de prost să dea croasanți gratis la niște derbedei? Da când vă voi spune, de unde am luat cârnăciorii, n-o să mai măncați carne în noul an, iar cei mai slabi de fire, chiar niciodată în viață.

  “Dolary ushli v Kitai… Toliko ty ne uletai…” Da stați liniștiți și sorbiți tulburelul vostru nenorocit, că Ilan Shor nu pleacă nicăieri de la voi. Cu atât mai mult, că mi-au luat aeroportul și n-am cu ce zbura. Că nu-s cocor, c-an cântecul acesta, am nevoie de avion, ca să zbor. Și apoi cu cine să vă las? Cu hoțul ăsta de Valoghea Plahotniuk? Păi șmecherul ăsta vă ia și chiloții de pe voi, iar voi o să stați fără chiloți și o să aplaudați “succesele” nemaipomenite ale partidului lui de lichele numit “democrat”.

  “Dolary ushli v Kitai… Toliko ty ne uletai…” Și nu vă mai văitați atăta, ca niște copii handicapați. Cum spune proverbul, ăla al vostru? “Banii nu aduc fericirea”? Sunteți maturi, aveți mâini, picioare, “capete(?)”… Și apoi 2,5 miliarde de dolari nu-i un capăt de țară. Sănătoși să fiți, că veți mai lucra voi… Italia, Spania, Grecia și chiar Izraielul meu natal, vă așteaptă cu brațele larg deschise să le ștergeți rahatul! Pe de altă parte, cum spune zicala aia a voastră? “Dacă nu-i cap vai de picioare?” Eu, Ilan Shor, fiul marelui Miron Shor vă cadonez alta în schimbul celor 2,5 miliarde de dolari ale voastre: “Unde nu-i cap, vai de popoare!”

  ! Acest text este NU este un pamflet şi NU trebuie citit ca atare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri